Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOSKAS EVROS BÖLGESİNDE AZINLIK KÖYLERİNİ GEZDİ

TOSKAS EVROS BÖLGESİNDE AZINLIK KÖYLERİNİ GEZDİ

14
0

Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas Meriç (Evros) bölgesinde Azınlık köylerini gezdi.

Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas, 4. Kolordu’ya ait Meriç (Evros) bölgesindeki Azınlık köyleri ve askeri birlikleri ziyaret etti. Kendisine SYRİZA Evros milletvekilleri Natassa Gara, Yorgos Kaisas, Dimitris Rizos, Kara Kuvvetleri Komutanı Vasilis Tellidis ve 4. Kolordu komutanı İosif Mavrakis eşlik etti.

Toskas ve beraberindeki heyet Büyük Derbent (Mega Derio), Küçük Derbent (Mikro Derio), Ruşenler (Russa), Babalar (Goniko), Mevsimler (Mesimeri) köylerini gezerek köylülerle sohbet ederek kahve içti.

Toskas ziyaret sonrası Atina’ya hareketinden önce gazetecilere verdiği mülakatta şunları dile getirdi:

“Evros bölgesinin en zor yerine, en fakir parçasına geldik. Bu parçada çok daha fazla sorunlar var, yıllarca bir kenara terkedilmiş. İlin bu parçasındaki dinamikler ve ikamet edenler, kaderlerini aramak üzere büyük şehirlere veya dış ülkelere gidiyorlar, oysa burada mucizeler yapabilirler.

Biz, dağlık bölgede veya ovada yaşayan insanlar rasında ayırım yapmıyoruz. Bu hükümet, tüm insanlar için ilgileniyor, ister ülkenin Kuzeyinde, isterse Evros’un dağlık bölgesinde veya ovasında olsun bu duruma yardımcı olmaya çalışacağız.

Mucizeler yaratamayız, ancak ne gücümüz, ne imkanlarımız varsa katkıda bulunabiliriz. Özellikle Ordu’nun imkanlarından bahsediyorum. Yol ve insanların temel ihtiyaçlarından söz ediyorum.

Söylediğim gibi,uzun yıllar var olan bu insanların sorunlarını aktaracağım. Bu sorunlar ulaşımdan başlıyor, sağlık sorunları ve çocukların eğitim alabilmeleri için her gün 50 ve 60 kilometre mesafe katediyorlar. Bu sorunları böyle bırakamayız. Bu hükümet te büyük zorluklarla karşılaşmasına rağmen bunları böyle bırakmayacak.”

Basit ve küçük adımlardan bahsediyoruz ancak bu bölge için büyük önemi var. Biz bu köyleri ziyaret etmezden önce bu köyün insanları kime nereye oy veriyor diye bunu sormuyoruz. İnanın bizi ilgilendirmiyor, gerçekten samimi bir şekilde söylüyorum bilmiyorum. Sorunların çözümü için uğraşıyoruz, bu yolda da devam edeceğiz.”

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz