Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NDEN GÜMÜLCİNE’DE “KADIN DANIŞMA MERKEZİ” HİZMETİ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NDEN GÜMÜLCİNE’DE “KADIN DANIŞMA MERKEZİ” HİZMETİ

15
0

Yunanistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Cinsiyet Genel Sekreterliği tarafından “Kadın Danışma Merkezleri” hizmete girdi.

Yunanistan’ın bazı bölgelerinde kadınlara karşı şiddetin önüne geçilmesi için hizmete giren “Kadın Danışma Merkezleri”nden biri de Gümülcine’de (Komotini) hizmet vermeye başladı.

Söz konusu merkezlerde uzman kişilerden oluşan ekipler hizmet verecek ve şiddete mahruz kalan kadınların sorunlarını dinleyerek onlara yardımcı olacak.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Toplumsal Cinsiyet Genel Sekreterliği tarafından Yunanca-Türkçe hazırlanan reklam broşürü üzerinde Türkçe olarak, “Kadın Danışma Merkezi Gümülcine” ve Yalnız Değilsin, Tek Başına Değilsin” yazılarıyla şiddete mahruz kalan yardıma muhtaç kadınlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Gümülcine’de açılan merkezin çalışma saatleri ve adresi:

Pazartesi-Cuma günleri saat 09:00 – 17:00

Adres: Konstantinou Paleologou caddesi numara 8 69100 Komotini

Tel: 25310 33290 / Faks: 25310 33370

e-mail: komotini@isotita.gr

Şu an Yunanistan’da hizmet veren “Kadın Danışma Merkezleri”;

Atina, İraklio, Lamia, Patra, İoannina, Kerkira, Komotini, Larisa, Mitilini ve Ermoupoli’de hizmet vermeye başladı. Thessaloniki, Kozani ve Pirea’da hizmet verecek olan merkezlerin çalışmaları başladı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz