Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOHUM ALMAYAN TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE KOÇAN VERİLMEYECEK

TOHUM ALMAYAN TÜTÜN ÜRETİCİLERİNE KOÇAN VERİLMEYECEK

15
0

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi 22 Şubat tarihinde tütün tohumlarıyla ilgili yaptığı açıklamada tütün tohumlarının 26 Şubat ile 31 Mart 2013 tarihleri arasında verileceği belirtiliyor.

Bu sene tohum için üreticiden dönüm başına 2 Euro alınacak. Tohum almayacak üreticilerin tütünlerine kalite tescili yapılamadığından dolayı koçan verilemeyecek.

Kooperatif tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi 26 Şubat 2013 tarihinde üretici köylerde tütün tohumu dağıtılma işlemlerine başlayacaktır. Tütün tohumu almak için süre 26 Şubat’ta başlayıp 31 Mart’ta son bulacaktır. Bu tarihten itibaren kimseye tohum verilmeyecektir. Tohum için dönümde 2 Euro alınacaktır.

Tütün tohumu dağıtım işlemi tamamlandıktan sonra kooperatif 5 Nisan 2013 tarihinden itibaren koçan dağıtımına başlayacaktır. Tütün tohumu almayan üreticilerin ürünleri i.im AGRO 2,1 ve 2,2 kalite tescili (πιστοποϊηση)yapılamıyor. Bu nedenle de tohum almayan üreticilere koçan veremiyoruz. Bundan dolayı her üretici mutlaka 26 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında tütün tohumu almalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz