Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TİKA BATI TRAKYA VE KIRCAALİ’DEKİ YETİM VE ZİHİNSEL ENGELLİ SOYDAŞLARA SAHİP ÇIKIYOR

TİKA BATI TRAKYA VE KIRCAALİ’DEKİ YETİM VE ZİHİNSEL ENGELLİ SOYDAŞLARA SAHİP ÇIKIYOR

11
0

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı(TİKA) tarafından Trakya ve Kırcaali’de Ramazan ayı münasebetiyle yetim, öksüz ve zihinsel engelli çocuk ve genç soydaşlara çeşitli ekipman desteği ve giyecek yardımında bulunuldu.

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde ve Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinde yaşayan soydaşlarımıza yönelik olarak TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ve faaliyetleri takibi ve koordinasyonu amacıyla TİKA heyeti anılan bölgelere çalışma ziyaretinde bulundu.

Çalışma programı çerçevesinde, TİKA faaliyetleri ve projeleri yerinde incelenmiş, öte yandan yerel proje paydaşları ile bir araya gelindi. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek projeler ele alınarak Ramazan ayı münasebetiyle yetim, öksüz ve zihinsel engelli çocuk ve genç soydaşlara Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurgulamak adına çeşitli ekipman desteği ve giyecek yardımı gerçekleştirildi.

Çalışma ziyaretinin ilk gününde TİKA heyeti, Batı Trakya/İskeçe’yi ziyaret etmiş ve Türkiye Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Cemil Kabza ile Gencerli Köyü’ndeki bir iftar programında bir araya geldi. Bu kapsamda Batı Trakyalı soydaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine ilişkin görüş alışverişi yapılarak Batı Trakya’daki yetim soydaşlara giyecek yardımı gerçekleştirildi.

Çalışma ziyaretinin ikinci gününde ise Bulgaristan’daki Koşukavak (Krumovgrad) Belediyesine bağlı bir yetimhane ile Kırcaali’deki “Nadejda” zihinsel engelli eğitim merkezi ziyaret edilmiş olup, yetim ve zihinsel engelli soydaşlara TİKA tarafından temin edilen çeşitli ihtiyaçları yetkililere teslim edildi.

Ardından, Kızılağaç (Kirkovo) Belediyesine bağlı Killi (Benkovski) köyünde TİKA tarafından organize edilen iftar programına iştirak edildi. Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili Şabanali Ahmet, Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Mehmet, Kızılağaç Belediyesi Meclis Başkanı Şinasi Süleyman, HÖH İlçe Başkanı Ercan Fırıncı’nın hazır bulundukları iftar programında, yerel temsilci ve yetkililerinin çeşitli taleplerine ve ihtiyaçlarına ilişkin kapsamlı şekilde bilgi alındı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz