Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY İSTANBUL-SELANİK YOLCULARI UYGULAMAYA TEPKİLİ

THY İSTANBUL-SELANİK YOLCULARI UYGULAMAYA TEPKİLİ

21
0

Dünya genelinde alarma neden olan Ebola virüsü yüzünden Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Thessaloniki (Selanik) seferini yapan uçak yolcularından Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri bildirim formu doldurulması isteniyor.

14 Kasım 2014 tarihinde başlayan uygulama yolcular tarafından tepkiyle karşılanıyor. Yolculardan bazıları bu formu doldururken bazılarının da doldurmayarak buna karşı çıktıkları belirtiliyor.

Kuzey Yunanistan Ulusal Sağlık Operasyonu Merkezi Selanik (Thessaloniki) Müdürü Cina Leptokaridu, uygulamanın yapılış sebebinin, Türkiye’nin uluslararası uzak bölgelere uçuş irtibatı olan merkez konumında olduğundan dolayı, Makedonia Havaalanı’na gelen THY uçağındaki yolculara Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri kapsamında yapıldığını ifade ediyor.

Leptokaridu, “neyse ki bugüne kadar bu uçuşlarda Ebola salgınına rastlanmadı. Makedonia Havaalanı’nda 6 kişilik sağlık ekibinin bulunduğu Ebola sağlık kontrol merkezi bulunuyor. THY uçağı içinde bu uygulamayı yaparken yabancı uyruklu yolcular daha disiplinli bir şekilde davranıyorlar. Her uçuşta 1 veya 2 Yunanlı yolcu muhakkak bulunuyor, malesef Ebola virüs hastalığı izolasyon önlemleri formunu doldurmak istemiyorlar. Her ne kadar elimizde şu an resmi rakamlar olmasa da, 14 Kasım 2014 tarihinde başlayan uygulamada bu formu dolduranların sayısı 25.000-30.000 civarında olduğunu tahmin ediyorum” dediği belirtiliyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz