Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY İSTANBUL-SELANİK SEFERLERİNİ 7’YE ÇIKARDI

THY İSTANBUL-SELANİK SEFERLERİNİ 7’YE ÇIKARDI

18
0

Türk Hava Yolları (THY), haftada 7’ye çıkardığı İstanbul-Selanik seferlerini düzenlediği bir toplantı ile tanıttı.

Toplantıya, Selanik Turizm Organizasyonu Başkanı Nikos Sapuncis, Selanik Turizm Acentaları Birliği Başkan Yardımcısı Stefanos Hacimanolis,Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, THY‘nin Selanik Müdürü Utku Yazan ve çok sayıda turizm sektörü temsilcileri katıldı.

THY‘nin Selanik Müdürü Yazan, THY‘nin, bölgenin geleceğine inandığı için ilk başta haftada dört olan İstanbul-Selanik sefer sayısını kısa süre içerisinde 7’ye çıkardığını söyledi.

İstanbul ile Selanik arasındaki uçak seferlerinin arttırılmasının, Selanik bölgesini Türkiye‘ye ve dünyaya daha çok yakınlaştırdığını belirten Yazan, bunun da, bölgenin tanınırlığına büyük katkı sağladığını kaydetti.

Yazan, bölgedeki Bizans ve eski Roma dönemi eserlerine olduğu gibi, Osmanlı eserlerine de gerekli önemin verilmesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasında, bu şekilde bölgeyi ziyaret edecek turist sayısının artabileceğini vurguladı.

Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin de, son yıllarda vize konusunda sağlanan kolaylıklar neticesinde çok sayıda Türk vatandaşının Yunanistan‘ı ziyaret ettiğini ancak, vize engelinin ortadan kaldırılmasıyla Yunanistan‘a gelen Türk ziyaretçilerin sayısında muazzam bir artış olacağını söyledi.

Bugün, çağdaş ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan turizmin, ayni zamanda uluslararası barışa da katkı sağlayan bir sektör olduğunu ifade eden Biltekin, “Türk ve Yunan yatırımcıların ve turizm bürolarının bu alandaki işbirliği ekonomik açıdan her iki halkın yararına olacağı gibi, iki ülkenin yakınlaşması için de bir neden oluşturarak, sorunların çözümünde bir katalizör rolü oynayacaktır. Geçen yıl Yunanistan‘ı 550 bin Türk vatandaşı ziyaret etti. 2012 yılının ilk ayı ayında bu sayı 376 bin olarak belirlendi. Ancak, vize sorunu nedeniyle bunlardan sadece 80 bini adaların dışındaki yerlere gidebildi. Bu sayı bir milyona kadar çıkabilir. Bunun gerçek olması için, sizlerden halklarımızın yakınlaşmasındaki suni engellerin kaldırılmasına ve Türk vatandaşları için uygulanan vizenin iptal edilmesine katkı sağlamanızı istiyorum” diye konuştu.

Selanik Turizm Acentaları Birliği temsilcisi Hacimanolis ise, THY’nin, Kuzey Yunanistan‘da, bölgeye başarılar kazandıran en önemli şirket olduğunu belirtirken, Selanik Turizm Organizasyonu Başkanı Sapuncis ise, THY’nin Selanik seferlerinin başlamasının ardından bölgeye gelen turist sayısında ciddi oranda artış kaydedildiğini ifade ederek, THY Selanik Müdürü Yazan’a bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz