Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY BU YAZ SELANİK’İ HAREKLENDİRECEK

THY BU YAZ SELANİK’İ HAREKLENDİRECEK

20
0

Dünya’da sayılı Havayolları arasında yerini alan Türkiye’nin göklerdeki gururu Türk Hava Yolları (THY), bu yaz turizm sezonunda Selanik’i hareketlendirmesi bekleniyor. Dünyanın birçok uşuş noktasıyla İstanbul’u bağlayan THY, Mayıs 2011 yılında başlattığı İstanbul-Thessaloniki (İstanbul) seferiyle ilk etapta Selanik’te herkesin gönlünü kazanmayı başardı.

Kısa bir zaman içerisinde haftada 4 defa gerçekleştirdiği uçuşlarla Selanik-İstanbul arasında 40 binin üzerinde turist taşıması Yunanlılar tarafından bu hareketliliğin bir başlangıcı olarak görülüyor.

Yunan basını, THY Kuzey Yunanistan Selanik Bölge Müdürü Utku Yazan’ın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda THY, İstanbul-Thessaloniki (İstanbul) hattındaki uçuşları Ekim ayından itibaren haftada 6 kez gerçekleştirmeye başlayabileceğini ifade ettiği belirtiliyor. THY, Dubai, Çin, Hindistan ve Japonya’dan, dünyanın yaklaşık 200 noktasına gerçekleştirdiği uçuşlardan Selanik’e turist getirmek üzere harekete geçtiği de ifade ediliyor. Bu hareketlilik ve işbirliği sayesinde, Selanik’in yılın 12 ayı turizm ile hareketlenmesi açısından iki ülke ilişkilerine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz