Ana Sayfa Yunanistan Haber Thanos Dokos: “Türkiye İle Sıcak Çatışma İstemiyoruz”

Thanos Dokos: “Türkiye İle Sıcak Çatışma İstemiyoruz”

0
0

Türkiye’ye tehditlerde bulunan Yunanistan: “Sıcak çatışma istemiyoruz.”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Thanos Dokos, gerginlik yaşanan Doğu Akdeniz’in “sıcak nokta” olmaya devam ettiğini ama Yunanistan’ın sıcak çatışma yaşanmasını istemediğini söyledi. Yunanistan Genelkurmay Başkanı ise geçtiğimiz günlerde “Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek” demişti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Thanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumu’nun, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) ile ortaklaşa düzenlenen ‘Doğu Akdeniz’deki Yeni Düzen’ panelinde konuştu.

“Çatışma Yunanistan’ın istediği en son şey”

Dokos, “Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Türkiye gibi Yunanistan’ın da en son istediği şey olur” ifadelerini kullandı. Doğu Akdeniz’in sıcak nokta olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen Yunan politikacı, bölge için ‘sıfır nokta’ nitelendirmesinde bulundu. Bölgede birçok aktörün bulunduğunu ama hiçbirinin durumu kontrol etmediğini iddia eden Dokos, “Avrupa Birliği sıradan bir gözlemci. ABD’nin çok sayıda iç sorunu var. Libya’da durum kontrolden çıktı. Suriye sorun olarak kalıyor. Tek olumlu şey, neyse ki, mülteci akışlarının önemli ölçüde azalması” dedi. Dokos, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile işbirliğini canlandırmak için yeni yöntemler bulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz