Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “İTFAİYE MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARINDAN GAYET NET ANLAŞILIYOR Kİ GECE YARISI ÇIKAN YANGIN CAMİYİ...

“İTFAİYE MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMALARINDAN GAYET NET ANLAŞILIYOR Kİ GECE YARISI ÇIKAN YANGIN CAMİYİ YOK ETMEYE YÖNELİK BİR HAREKETTİR”

30
0

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Dimetoka kentindeki tarihi Beyazıt Camii’nde çıkan yangında caminin ağır hasar görmesinden üzüntü duyduğunu bildirdi.

Demirkıran yazılı açıklamasında 21 Mart’ta Dimetoka kentinde çıkan yangında Osmanlı döneminden kalma caminin ağır hasar gördüğünü belirterek şunları kaydetti:

“Bu konuda Yunanlı yetkililerden sağlıklı bir açıklama duyup ondan sonra bir değerlendirme yapalım istedik. Bölge itfaiye müdürünün yaptığı açıklama, ’21 Mart Salı günü öğle saatlerinde cami içinde bir yangın haberi aldık. 500 metre mesafedeki Beyazıt camisindeki yangına hemen müdahale ettik. İki saatlik bir zaman diliminde hiçbir sorun yaşamadık. Daha sonra gece geç saatlerde bir yangın daha meydana geliyor. Bunun öğle saatlerindeki yangınla ilgisi yok.’ şeklinde. İtfaiye müdürünün açıklamalarından gayet net anlaşılıyor ki gece yarısı çıkan yangın camiyi yok etmeye yönelik bir harekettir.”

600 yıllık tarihi cami

600 yıllık tarihi camide 30 yıldır restorasyon yapılacak bahanesiyle ibadete kapalı tutulduğunu aktaran Demirkıran açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

“İçinde bir takım kazılar yapılarak adeta yıkılmaya terk edildi. Hatta muhtelif zamanlardaki ziyaretlerimizde değişik kişilerden bu caminin onarımı için Avrupa Birliği’nin fon ayırdığını, yani gerekli paranın olduğunu ama nedense bir türlü restorasyonun yapılmadığını dinledik.

Şimdi talebimiz 600 yıllık bu sanat eserinin onarımı bir an önce yapılarak ziyaret ve ibadete açılmasıdır. Biz millet olarak çok kültürlülüğe alışığız. Şu anda Edirne’mizde iki tane kilise onarımı tamamlanmış, ibadet edilebilir haldedir. Bununla birlikte Dimetoka’nın hemen karşısındaki Uzunköprü ilçemizde de bir kilise onarılarak, ibadete açılmıştır. Hatta açılışına Fener Rum Patriği gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz