Ana Sayfa Yunanistan Haber “Tek Kurşun Dahi Atamadan Ege’nin Yarısını Türklere Kaybedeceğiz”

“Tek Kurşun Dahi Atamadan Ege’nin Yarısını Türklere Kaybedeceğiz”

0
0

Yunanistan’da Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, Atina’nın Ankara karşısında tavizler vermesine isyan edip, “Tek kurşun atmadan Ege’nin yarısını Türklere kaybedeceğiz. İstikşafi görüşmelerde Türkler istiyor bizimkiler de veriyor” dedi.

Kiriakos Velopulos, gerçekleştirdiği konuşmada Atina’nın Ankara karşısında tavizler verdiğini belirtti. Türkiye ile çıkarları çatıştığı için Fransa ile müttefiklik kurulması gerektiğini savunan Velopulos, “Tek kurşun atmadan Ege’nin yarısını Türklere kaybedeceğiz. İstikşafi görüşmelerde Türkler istiyor bizimkiler de veriyor” ifadelerini kullandı.

İşte Velopulos’un açıklamaları;

“Şimdi Yunanistan ve Türkiye’nin keşif temasları hakkında, tartışmalı duyurulardan bahsetmiştim. Birkaç gün önce, Başbakan ve Dışişleri Bakanı Dendias’ın dediklerini hatırlıyorum. Basın “Keşif temaslarına gidiyor musunuz?” derken ikisi de bu doğru değil, böyle bir şey bilmiyoruz, bu yalan haber diyorlardı. Sonra aynı gün görüşmelerin yakında başlayacağını duyurdular, tüm bu ikilem kahvaltı ile akşam yemeği arasında oldu.

“Keşif görüşmelerini Türkiye Dışişleri Bakanı’ndan duymak ne büyük aşağılanma”

Bir telefon araması ve biraz baskı. Bu hükümet bu kadar mı? Peki keşif görüşmelerine gideceğimizi kim duyurdu? Türkiye Dışişleri Bakanı’ndan keşif görüşmelerine gideceğimizi duymak bir hükümet için ne büyük rezillik ve aşağılanma. Dahası güya Türkiye’yi ısıracak yaptırımlar korkarım bir serum aldı ve artık kimseyi ısıracak durumda değil.

“Türkiye istiyor biz de veriyoruz”

Yaptırımlar konusu bitti ve bay Peças yaptırımların ısıracağını söylüyordu ancak hiçbir şey olmadı. Türklerle müzakere noktasına geliyoruz ve işte büyük kahkaha, yeni demokrasi (iktidar partisi) müzakerenin fena olmadığını söylüyor. Hayır şu an tartışmak kötü, belirli bir gündem olmadan tartışmak kötü. Diğer taraf Oruç Reis ile seyahat ederken kötü çünkü ne konuşabiliriz? Size ne olacağını söyleyeceğim, taraflar bir masaya oturuyor, bir taraf iddialarını sunuyor, kağıda kaydediliyor, Yunanistan kabul ediyor. Türkiye diyor ki, askerden arındırma 25. meridyen, ortak sömürü istiyorum. İstiyorlar ve biz de veriyoruz. Bizim taraf kötü öğrenci gibi boş kağıt verecek çünkü hiçbir şey iddia etmiyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz