Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TEK KAREDE BATI TRAKYA” YARIŞMASI HEYECANI SON BULDU

“TEK KAREDE BATI TRAKYA” YARIŞMASI HEYECANI SON BULDU

12
0

Bursa’da düzenlenen “Tek Karede Batı Trakya” konulu fotoğraf yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi ve BTTDD Gençlik Kolaları’nın organize ettiği “Tek Karede Batı Trakya” konulu fotoğraf yarışmasında Kübra Eren’in fotoğrafı birinci oldu.

BTTDD Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Solak koordinatörlüğünde 30 Haziran – 31 Ekim 2013 tarihleri arasında süren yarışmaya katılan eserler internet ortamında oylamaya sunuldu. Oylama 10 Şubat 2014 tarihinde sona erdi. Yarışmaya katılan 70 fotoğrafın oylamaya sunulması ile yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmada birinciliği Kübra Eren, ikinciliği Ahmet Latif ve üçüncülüğü Fatih Tuban kazandı. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın verilirken, mansiyon ödülünü ise Ümit Halil İbrahim aldı.

Bursa’daki Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Solak, BTTDD Gençlik Kolları olarak tüm sosyal sorumluk projelerinde yer aldıklarını ve Dünya’nın bir ucunda olsa bile Batı Trakya Türkleri gençleriyle bir arada olduklarını söyledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise, gençlerin çok önemli projelere imza atığını dile getirdi. Başkan Köse, “Batı Trakya coğrafyasında yetişen gençlerimizi bir araya getirmek ve gelecekteki nesillerimize aslımızı yani kökenimizi unutturmamak için bir araya geldik. Bu güzel etkinliği düzenleyen gençlik kollarımıza teşekkür ederim. Buradaki esas amacımız örf ve adetlerimizi gelecek neslimize aktarmaktı. Görüyoruz ki, biz bu amacı başarmışız ve sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Geceye konuk olarak katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ve gelecek nesillerin geleneklerine sahip çıktıklarından dolayı çok gurur duyduğunu ifade etti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz