Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İŞTE BAKIN YUNANİSTAN 240 DİN GÖREVLİSİYLE AZINLIK ÜZERİNDE NE YAPMAK İSTİYOR, DURUM...

İŞTE BAKIN YUNANİSTAN 240 DİN GÖREVLİSİYLE AZINLIK ÜZERİNDE NE YAPMAK İSTİYOR, DURUM AÇIKÇA ORTADA!

28
0

İşte bakın Yunanistan atadığı 240 din eğitmeniyle Azınlık üzerinde ne yapmak istiyor, durum açıkça ortada. Bundan sonra “İftar yemeği” yerine “δείπνο Ιφτάρ” olarak kullanılacak. Durun daha işin başındayız!!!

Yunanistan tarafından devlet memuru olarak atanan ve 24O din eğitimcisinin kurduğu “Trakya Müslüman Dini Eğitimcileri Derneği”, Batı Trakya’da Türk basınını Yunanca davetiyeyle iftar yemeğine davet ediyor.

Davetiyeden de açıkça görüldüğü üzere, Türk basınına yönelik davet mektubunun Türkçe değil de Yunanca olarak yazılması, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı üzerinde şimdiden başlayarak uzun vadede yapılmak isteneni açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.

240 din eğitimcisinin değişik görevlere atanmalarıyla başlayan uygulamada, Azınlık fertlerine yönelik iletişim başta olmak üzere yazışmalarda dahi Türkçe’nin kullanılması ortadan kaldırılıyor ve bunun yerine Azınlık fertleri arasında dahi Yunanca kullanımı hayata geçiriliyor.

Bu uygulamanın başlamasıyla birlikte, insanın aklına ister istemez şu geliyor; sistem oturmasıyla birlikte, çocuklarımıza okullarda din bilgisi Yunanca olarak öğretilecek, camilerde namaz Yunanca olarak kılınacak, Cuma namazlarında Yunanistan’ın atadığı din görevlileri camilerde halka hutbede Yunanca olarak seslenecek.

KATILMIYORUZ PROTESTO EDİYORUZ, DAVETİYEYİ AYNEN GERİ İADE EDİYORUZ!

BİRLİK Gazetesi’ne gönderin bu davetiye Yunanca-Türkçe olması gerekirken Yunanca-İngilizce olduğu görülüyor. Yani sizin anlayacağınız Türkçe hayatımızdan ve günlük yaşamımızdan kaldırılmak isteniyor gibi bir durum çıkıyor ortaya.

Dolayısıyla da, BİRLİK Gazetesi olarak bu durumu protesto etmek üzere davetiyeyi kabul etmeyerek aynen geri iade ediyoruz.

  

DAVETİYE AYNEN AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης.

Μακεδονίας 20, 67132 Ξάνθη Ελλάδα

Τηλ.: 6974485057

Association Of Teachers Of Islamic Education Of Thrace.

20 Makedonias Str, Zip 67132 Xanthi Greece

Tel.: 0030-6974485057

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 στην Ξάνθη και στην Αίθουσα Δεξιώσεων Απόλλων που βρίσκεται στο 5ο χλμ Ξάνθης-Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης διοργανώνει δείπνο Ιφτάρ και σας προσκαλεί να συμμετέχετε.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γραμματέας

Μπασιά Ραχμή                                                   Καλήν Σαλή Ισχάκ

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz