Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C.GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

T.C.GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ BÜYÜK COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

16
0

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramı Batı Trakya’da büyük sevinç ve coşkuyla kutlandı. T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’nın Ramazan Bayramı’nın birinci gününü Batı Trakyalı Türklerle birlikte geçirmek üzere bölgeye gelmesi büyük sevinç yaşattı. Gümülcine, iskeçe ve Şahin bölgelerini gezerek batı Trakyalı Türklerle kucaklaşması tabii ki Bayram havasını bir başka güzelleştirdi.

 

Bayramın 2. günü T.C.Gümülcine Başkonsolosluğu’nda geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleşti. Tören saat 11:00’da başladı ve saat 13:00’da sona erdi. Başkonsolos Mustafa Sarnıç, eşi Esin Sarnıç, Muavin Konsoloslar bayramlaşmaya gelen Batı Trakyalı soydaşları Başkonsolosluk bahçesinde kabul ettiler.

 

Bayramlaşmaya, Milletvekilleri Ahmet Hacıosman, Çetin Mandacı, Eyalet Başkanı Aris Yannakidis ve Yardımcıları, DEB Partisi genel başkanı Mustafa Ali Çavuş, Seçilmiş Müftüler, yeni Belediye başkanları, eski yeni siyasiler çok sayıda soydaş katıldı. Bayramlaşmaya her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi yoğundu.

 

Devamında Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne geçildi. Birlik başkanı Koray Hasan Başkonsolos Mustafa Sarnıç ve misafirleri kapıda karşıladı. Çaylar içildi, tatlılar yendi ve bir kez daha Gümülcine Türk Gençler Birliği bayram havasına renk kattı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği’ndeki bayramlaşmanın haricinde Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi Genel Merkezinde, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nde de bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz