Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C. SELANİK BASKONSOLOSLUĞU’NDAN İFTAR YEMEĞİ

T.C. SELANİK BASKONSOLOSLUĞU’NDAN İFTAR YEMEĞİ

13
0

T.C. Selanik Başkonsolosluğu dün akşam Selanik’te yaşayan Batı Trakyalı soydaşlarımız ve Türk vatandaşlarına yönelik The Met Hotel’de 100 kişilik bir iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeğine başta Başkonsolos Tuğrul Biltekin olmak üzere Muavin Konsoloslar, Karadeniz Kalkınma ve Ticaret Bankası Başkan Yardımcısı Mustafa Boran ile bankada görevli Türk vatandaşları, THY Selanik Müdürü Utku Yazan ve THY çalışanları, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünce Makedonya Trakya Müslümanları Kültür ve Eğitim Derneği (MTMKED) bünyesinde görevlendirilen din görevlisi Hilmi Kuru, MTMKED Başkanı Osman İsmailoğlu ile derneğe üye 55 kişi ve Başkonsolosluk personeli katıldı.

Selanik Belediye Başkanı Boutaris’in yurtdışında olması nedeniyle, Boutaris’i temsilen başdanışmanı Eleni Sotiriou ve dış politika konularından sorumlu danışmanı Leonidas Makris yemeğe iştirak etti.

Başkonsolos Tuğrul Biltekin’in iftar yemeğinin hemen öncesinde günün anlam ve önemini vurgulayan, birlik ve beraberlik çağrısı içeren kısa konuşmasının ardından din görevlisi Hilmi Kuru, ezan ve Türkçe oruç açma duasını okudu. Selanik’teki iftar yemeği de birlik beraberlik ruhu içinde geçti.

Haber: Yıldız MEHMET

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz