Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar T.C SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN YUNANİSTAN’DA “DOSTLUK” SERGİSİ

T.C SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN YUNANİSTAN’DA “DOSTLUK” SERGİSİ

19
0

Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu himayesinde ve Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinden Muhsin Bilge’nin küratörlüğünde resim ve heykelden oluşan “Dostluk” karma resim sergisi düzenleniyor.

Yunanistan’ın önde gelen galerilerinden Selanik merkezli Artis Causa, Selanik’in 100.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Dostluk” adlı karma Türk sergisine ev sahipliği yapıyor.

14 Aralık 2012- 30 Ocak 2013 tarihleri arasında , T.C Selanik Başkonsolosluğu himayesinde ve Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinden Muhsin Bilge’nin küratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, Türk güncel sanatının 6 önemli genç ismine ev sahipliği yapıyor. Sanatseverlere resim ve heykelden oluşan özgün bir seçki sunan karma sergide Mustafa Özel, Füruzan Şimşek, Ayşecan Kurtay, Arda Yalkın, Hande Şekerciler ve Didem Ünlü’nün eserleri sergileniyor. Yolu Selanik’e düşenler, sergiyi 30 Ocak’a kadar ziyaret edebilir.

Artis Causa, Selanik’in kalbinde yer alan köklü bir galeri. Wolf Vostell ve A.R Penck gibi sanatçılar da dahil olmak üzere birçok uluslararası ve Yunan sanatçıyı temsil eden galeri, güncel ve modern sanat akımlarının dengeli bir kombinasyonunu sanatseverlerle buluşturuyor. Dünyanın önde gelen uluslararası sanat fuarlarında da görülebilen Artis Causa’nın bazı sanatçıları Selanik modern müzesi koleksiyonunda da bulunmaktadır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz