Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA KURBAN BAYRAMI COŞKUSU

T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA KURBAN BAYRAMI COŞKUSU

10
0

Kurban Bayramı Batı Trakya’da da coşkuyla kutlanıyor. Her zaman olduğu gibi kutlamaların merkezi Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu ve Gümülcine Türk Gençler Birliği oldu.

Başkonsolosluk bahçesi, Gümülcine ve İskeçe’den gelen yüzlerce soydaşın akınına uğradı. Bayramın ilk günü saat 18:00’da T.C.Gümülcine Başkonsolosluğu’nda başlayan bayramlaşma kutlamalarına her yıl olduğu gibi Batı Trakya Türklerinin ilgisi yoğundu. Bayram kutlamasına gelen soydaşları başta Başkonsolos Osman İlhan Şener olmak üzere, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk, Alper Atak, Murat Ertaş ve diğer Konsolosluk görevlileri Başkonsolosluk bahçesinde karşıladılar.

Kutlamalara Batı Trakya Türk Azınlığı’nın milletvekilleri, seçilmiş müftüler, sivil toplum kuruluşların başkanları ve üyelerinin yanısıra yüzlerce soydaş, akademisyen ve misafirler katıldı.

Diğer yandan Batı Trakya Türkleri’nin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet de kabri başında anıldı. Bayram dolayısıyla düzenlenen anma törenine Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, işadamı Levent Sadık Ahmet, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve diğer temsilciler katıldı.

KURBAN BAYRAMINDA DR. SADIK AHMET MEZARI BAŞINDA ANILDI

Din görevlisi İsmail Ahmet’in okuduğu duanın ardından Ozan Ahmetoğlu kısa bir konuşma yaparak, Sadık Ahmet’in gittiği yolu takip ettiklerini, önümüzdeki süreç içerisinde bu yolun daha da güzelliklerle olacağını belirtti.

Ayrıca DEB partisin düzenlemiş olduğu Kurban bağışı kampanyasına da değinen Ahmetoğlu; bu kampanyanın etkili ve azınlık insanına faydalı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek katılımcılara, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’un da selamlarını iletti.

Son olarak Sadık Ahmet Ailesi adına işadamı Levent Sadık Ahmet de bir konuşma yaptı. Her zaman partinin çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini belirten Sadık Ahmet; düzenlenen Kurban bağışı kampanyasının da önümüzdeki yıl daha yüksek bir katkıyla gerçekleşebileceğini ümit ettiğini söyledi.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz