Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS İLHAN ŞENER’DEN ANLAMLI ZİYARET

BAŞKONSOLOS İLHAN ŞENER’DEN ANLAMLI ZİYARET

9
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener 9 Kasım 2012 tarihinde Gümülcine’deki Zihinsel Engelli Çocuklar Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaretti. Ziyaret sırasında Başkonsolos İlhan Şener’e, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Alper Atak eşlik ederken konuk ziyaretçiler; Merkez İdarecisi Hrisa Papatzi, Müdür Areti Gotsi-İoannidou ve Müdür Yardımcısı Ömür Hasan tarafından karşılandı.

Konuk heyete ziyaret esnasında, Gümülcine Zihinsel Engelli Çocuklar Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi İdarecisi Hrisa Papatzi; merkezde toplam 43 çocuğun bulunduğunu, bu çocukların büyük bir çoğunluğunun aileleri tarafından terk edilen çocuklardan olduğunu aktardı. Son olarak Hirsa Papatzi,25 çocuğun ağır engelli olduğunu ve 8 çocuğun da okula giderek eğitim aldıklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca personel konusunda da ciddi sıkıntıları olduğunu dile geitren Papatzi; “krize göre biz de tedbirlerimizi aldık ve ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek durumdayız. Ancak yine de her türlü yardıma açığız. T.C. Gümülcine Başkonsolosu’na ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’deki benzer kurumlar ile temasa geçilebilir ve tecrübe paylaşımına gidilebilir.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de bu merkezde yapılan işin “Kutsal bir iş” olduğunu dile getirerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Burada çalışmak çok zordur. Bu iş her dinde kutsaldır. Merkezin personeli, kendini bu işe adamış durumda. Türkiye’deki zihinsel engelliler kurumlarıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılabilmesi için gerekli temasları yapacağız.

Ziyaretin son bölümünde Başkonsolos Osman İlhan Şener ve beraberindekiler, zihinsel engelli çocukları ziyaret ederek, tesisleri gezdi ve merkezde sunulan hizmetler konusunda yetkililerden bilgi aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz