Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İTB RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE KATILDI

İTB RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE KATILDI

13
0

İskeçe Türk Birliği, Keçiören Belediyesi Tarafından Düzenlenen Ramazan Etkinlikleri’ne Katıldı.

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncı Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin beşinci gününde (22 Haziran 2015 Pazartesi günü) düzenlenen Batı Trakya Gecesi’nde Keçiörenliler Batı Trakya kültürünün sahne aldığı gecede kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Geceye AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruya,  AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve Ankara Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu da katıldı.

Kalaba Kent Meydanı’na kurulan Batı Trakya Kültür Evi’nin açılışı ile başlayan gecede konuşan Mustafa Ak, “Bu gece sahne Batı Trakyalı kardeşlerimizin olacak. Yani biz onlara misafir oluyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin gösterilerini yağmur çamur demeden beraber izleyeceğiz. Gönül coğrafyamızda yer alan Batı Trakyalı kardeşlerimize bütün Ankaralılar adına ‘hoş geldiniz sefa getirdiniz’ diyorum” dedi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ise, Batı Trakya’nın evlatları olarak yağan yağmurla birlikte bereket getirdiklerini söyleyerek “Batı Trakya’nın insanı bereketlidir. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ecdadımız bize üç miras bıraktı. Dil, İslam ve kültür. Bu mirasa iyi sahip çıkıyoruz” mesajını verdi.

Gecede İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları Ekibi sunduğu güzel gösteri ve İskeçe’nin Balkan ve Ova bölgesinden katılan öğrencilerin sergiledikleri performanslar büyük alkış aldı. İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu üyesi Gül Nihatoğlu ve Müzisyen Gönen Molla’nın Batı Trakya türkülerinden oluşan konseriyle program sona ererken, Başkan Ahmet Kurt, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a yağlı boya tablo hediye etti. Mustafa Ak da, Ahmet Kurt’a KEÇMEK kursiyerleri tarafından yapılan tabloyu takdim etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz