Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İTB KADINLAR KOLU YENİCE KÖYÜNDE BAYANLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

İTB KADINLAR KOLU YENİCE KÖYÜNDE BAYANLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

19
0

İskeçe Türk Birliği (İTB) Kadınlar Kolu İskeçe’nin Karasu Yenice köyünde bayanların sorunlarını dinledi.

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu ve Yönetim Kurulu’nda görevli arkadaşları, Psikolog Seval Osmanoğlu ile birlikte Yenice köyü kadınlarının sorunlarını dinledi. Yenice’de bulunan tarihi Muhasip Mustafa Paşa Camii avlusunda gerçekleştirilen sohbette kadınların karşılaştıkları sorunlar ele alındı ve çözüm için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, tarihi bir mekanın avlusunda yapılmasının ise ayrı bir anlam taşıdığını dile getirdi.

“Tarihi eserlerimizi yaşatmak hepimizin boynunun borcu”

Kahve sohbet eşliğinde kadınlara yönelik yapılan faaliyetlerde, özellikle köylerde yaşamlarını sürdüren kadınların yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmek üzere başlattıkları etkinlerin yanı sıra, ata yadigarı eserlere sahip çıkmak, onlarla yaşamak ve yaşatmak üzere harekete geçen İTB Kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu, BİRLİK Gazetesi’ne şunları söyledi. “Kültürel mirasımız ülkemizin ve bölgemizin zenginliğidir, onları korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin boynunun borcudur. Bizler de İTB Kadınlar Kolu olarak değişik bölgelerde kadınlara yönelik yaptığımız etkinliklerde, eğer o köyümüzde veya bölgemizde tarihi öneme sahip eserlerimizden var ise etkinliğimizi özellikle havaların da düzelmesiyle o eserlerin bahçelerinde yapıyoruz. Böyle bir etkinliğimizi de Yenice köyünde tarihi Muhasip Mustafa Paşa Camii avlusunda gerçekleştirdik.” Dedi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz