Ana Sayfa Yunanistan Haber Taşöz (Thasos) Adası’nda Görülen Koronavirüs Vakaları Endişelendirdi

Taşöz (Thasos) Adası’nda Görülen Koronavirüs Vakaları Endişelendirdi

1
0

Son günlerde Taşöz adasında koronavirüs vakalarının olduğu yönünde haberler çıkıyordu. Ancak resmi olarak herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi bu haberler de doğrulanmamıştı. Bu söylentilere son noktayı Taşöz Belediye Başkanı Elefterios Kiriakidis koydu ve yaptığı yazılı açıklamayla adada koronavirüs vakalarının görüldüğünü doğruladı.

Taşöz Belediye Başkanı Elefterios Kiriakidis’in basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklama şu şekilde:

“Thasos Belediye Başkanı Eleftherios Kiriakidis, bugün Thasos Adası’ndaki Covid 19 virüsünün ithal onaylı asemptomatik taşıyıcılarının varlığı hakkında bilgilendirildi.

Virüsün adada var olduğunun onayı, Yunanistan’a giriş sırasında yabancı turistlerden alınan numunelerle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Bu turistlerin hastalıkta asemptomatik oldukları, ancak uygulama gereği EODY’nin talimatları ve gözetiminde karantina otelinde tutulmaktadırlar.”

“Thasos için “farklı” bir turizm sezonu geçiriyoruz.”

Thasos Belediye Başkanı Eleftherios Kiriakidis ise bu konu ile alakalı şunları belirtti: “Thasos için “farklı” bir turizm sezonu geçiriyoruz. Turistlerin Thasos adasına gelmesi, bireysel korunmanın tüm önlemlerine ve sağlık protokollerinin sadık bir şekilde uygulanmasına uymayı zorunlu kılmaktadır.  Her özel durumu sakin ve sorumlu bir şekilde karşılıyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz