Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TARIMSAL KALKINMA VAKFI BATI TRAKYA’DA

TARIMSAL KALKINMA VAKFI BATI TRAKYA’DA

16
0

Türkiye Tarımsal Kalkınma Vakfı yöneticileri ve üyelerinden oluşan 20 kişilik bir ekip Batı Trakya’ya geldi. Üç günlük bir gezi ziyareti kapsamında Batı Trakya’yı dolaşacak olan ekip ilk ziyaretine T.C.Gümülcine Başkonsolosluğundan başladı. Başkonsoloslukta gerçekleşen ziyarette Başkonsolos Mustafa Sarnıç Vakıf üyeleriyle tarım alanında karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundu.

Gezi ile alakalı Birlik gazetesine konuşan Türkiye Tarımsal Kalkınma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı ve aynı zamanda kafile başkanı Mehmet Sığırcı, “biz Tarımsal Kalkınma Vakfı olarak projeler yapan, uygulayan bir meslek örgütüyüz. Buraya en öncelikli geliş amacımız buradaki tarım potansiyelini görmek, gözetlemek ve ondan sonra Vakıf olarak bilgi amaçlı teknik amaçlı yapabileceğimiz veya mesleki bilgilerimizi ve birikimlerimizi nasıl aktarabiliriz ve iki dost ülkenin tarımsal alanda da işbirliği kapsamında neler yapılabilir onun fotografını çekmek amaçlı düzenlenen bir gezi olduğunu belirtmek istiyorum. Geizimiz hafta sonuna dayalı bir gezi çünkü gezimize iştirak eden insanların hepsi çalışan insanlar. Burayı seçmemizin nedeni yakın bir bölge ve daha sonraki gezilerimizde komşu ve dost ülke Yunanisdtan’ın diğer bölgelerinede bu tür amaçlı geziler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu gezi şimdilik tanışma amaçlı oldu ve aynı zamanda turistik amaçlı bir gezi çünkü Kavala’yı da ziyaret edeceğiz.”

Ziyareti değerlendiren Başkonsolos Mustafa Sarnıç şunları söyledi:

“Öncelikle bu tanışma gezisinden dolayı memnunuz. Biz hep söylüyoruz, bu bölge ve komşu, dost ülke Yunanistan’ın diğer bölgeleride tarıma dayalıdır. Tarımda verimliğin artması ve değişik ürünlere gidilmesini her fırsatta aktarıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarına, tanıdığımız dostlarımıza iletiyoruz ve kendilerine buyurun buraya gelin, Azınlıkla ve hemde çoğunlukla temas kurun, insanları tanıyın, bölgeyi tanıyın, hemde tarım alanında işbirliği nasıl arttırılabilir, yeni projeler nasıl geliştirilebilir bunun arayışına girin diyoruz. Bu sesimize kulak veren dostlarımız buraya geziler düzenliyor. İşte bugün de bunlardan birine şahit olduk. Türkieye’den İstanbul’dan genelde tarım alanında bürokratlardan oluşan bir heyet tarım mühendisleri, İlçe tarım müdürlerinden oluşan bir heyet ziyaret ettiler. İki gün boyunca bölgeyi gezecekler, Kavala’ya kadar uzanacaklar, hem ova hem yaka hemde dağlık bölgede incelemelerde bulunacaklar. Soydaş sivil toplum kuruluşlarıyla temasları olacak. Böylece tarım alanında ikili işbirliğinin geliştirmenin yollarını arayacaklar. Bu bakımdan bu ziyareti son derece yararlı bulduğumu kendilerine ifade ettim. Gerçekten bu tür ziyaretlerin çok verimli ve olumlu olduğu düşüncesindeyim. Bu ziyaretlerin iki ülkenin ilişkilerine olumlu yansıdığını da görmenin sevinci içindeyim ve kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliğine geçen ekip burada GTGB Başkanı Koray Hasan’la görüştü ve çay içtiler.

İskeçe bölgesinde çeşi,tli temaslarda bulunacak olan ekip İskeçe’nin dağlık bölgesinde Şahin ksabasınıda ziyaret edecek. Kavala’ya da bir günlük gezi ziyaretinde bulunacak olan ekibin Türkiye’ye döneceği belirtildi.

Ayrıca heyetin buraya gelmesinde büyük çabası olan ve kafilede yer alan Tarım Mühendisi BTTD Derneği eski başkanı Ramazan Çakır heyete bu ziyaretlerinde eşilik ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz