Ana Sayfa Yunanistan Haber Tanagra Hava Üssü’nden Törenle Uğurlandılar

Tanagra Hava Üssü’nden Törenle Uğurlandılar

2
0

Suudi Arabistan’a konuşlanacak olan Yunan askeri gücüne ait personel ve PATRİOT hava savunma sistemi törenle uğurlandı.

Suudi Arabistan’a konuşlanacak olan Yunan askeri gücün uğurlama töreni, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias, Genekurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Hava Kuvvetleri Komutanı Georgios Bliumis huzurunda 14 Eylül 2021 Salı günü Tanagra Hava Üssü’nde gerçekleşti.

Suudi Arabistan Krallığı’nın hava savunmasını ve füze savunmasını güçlendirmek için Suudi Arabistan Yunan askeri gücü oluşumu «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept) kapsamında bir batarya uzun menzilli PATRİOT uçaksavar sistemininden oluşuyor.

GEETHA Başkanı Floros, hareket öncesi görev yapacak personele yönelik hitap ettiği selamlama konuşmasında, barışı korumayı ve küresel güvenliği savunmayı amaçlayan misyonun tarihsel önemini vurguladı.

Komutan Floros ayrıca, bu misyonun Yunanistan’ın savunma ve caydırıcı gücünün uluslararası tanıtımı için olumlu etkisine ve Hava Kuvvetleri’nin birlikte çalışabilirlik kapsamında, Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri ve aynı amaç için katkıda bulunan diğer devletlerin personeli ile bilgi alışverişi ve işbirliğinin güçlendirilmesi yoluyla yeni bir iş ortamına katılmasının faydalarına değindi.

Konstantinos Floros, Suudi Arabistan’da oluşturulan Yunan gücü bataryasının misyonunun, iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin ve uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin vizyonlarının doruk noktası olduğunu ve Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da güvenlik ve istikrarın geliştirilmesine ortak katkıda bulunduğunu kaydetti.

“Falcon Eye I” ve “Falcon Eye II” tatbikatları çerçevesindeki ortak eğitimler, Silahlı Kuvvetler Komutanlarının karşılıklı ziyaretleri gibi iki ülkenin son zamanlarda geliştirdiği ortak askeri eylemlere özel atıfta bulunan General Floros, ilk kez Atina’da Suudi Arabistan Savunma Ataşesi’nin görevlendirilmesi ve iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin iyileştirilmesine işaret eden bir Yunan Savunma Ataşesi’nin Riyad’a taşınması konusuna da değindi.

Son olarak Genelkurmay Başkanı Floros, Suudi Arabistan Yunan askeri gücü Komutanı ve kurmaylarına hitaben, istikrarın direğinin bir parçası olduklarını akıllarında tutarak, kendilerine verilen görevi Yunanistan’ın birer temsilcileri olarak algılamalarını, görevi şevk ve kararlılıkla yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

Tanagra Hava Üssü’nde gerçekleştirilen törene Suudi Arabistan Krallığı’nın Atina Büyükelçisi Saad Alamman, Kuveyt’in Atina Büyükelçisi Saud Faisal Saud Aldaweesh, ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ı temsilen Maslahatgüzarı David Burger, Suudi Arabistan’ın Atina’daki Savunma Ataşesi Korgeneral Rashed Alaboudi ve ABD’nin Atina’daki Hava Savunma Ataşesi Tuğgeneral Christopher Barber katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz