Ana Sayfa Yunanistan Haber “Tahrikleri Sürdürmek Türkiye’nin De Çıkarına Değil”

“Tahrikleri Sürdürmek Türkiye’nin De Çıkarına Değil”

4
0

Miçotakis, “Tahrikleri sürdürmek Türkiye’nin de çıkarına değil. Umarım 2021, Yunan-Türk ilişkileri için daha iyi bir yıl olur.” Dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan ile Türkiye arasındaki son gelişmeler ve keşif temaslarının yeniden başlamasıyla ilgili kendi cevabını verirken, yeni yılda Yunanistan-Türkiye ilişkilerine olan inancını da dile getirdi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Ant 1 ile yaptığı TV röportajında ​​şunları söyledi:

“Görüşme konusu, Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz bölgelerinin sınırlandırılmasıdır.”

“Hükümetimiz, belirli bir çerçeve belirleyerek keşif temaslarını yeniden başlatmaya çalıştı: Yunanistan MEB’inde herhangi bir faaliyet olmamalı ve görüşme konusu Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz bölgelerinin sınırlandırılmasıdır.

Ülkemiz, uluslararası hukukun teorik çağrısı doktrininden ilk kez ayrıldı. Anlaşmazlıkları ittifaklar kurarak çözebileceğini ve ülke sınırlarını ve aynı zamanda AB sınırlarının savunmasını da pratikte kanıtladı.

Hiçbir Yunan hükümeti gri alanlar hakkında veya adalarımızın askerden arındırılmasını asla görüşmeyecek. Türkiye ile anlaşmazlığımızı uzun vadeli çözmek için bir çerçeve bulma arzum var. Tahrikleri sürdürmek Türkiye’nin de çıkarına değil. Umarım 2021, Yunan-Türk ilişkileri için daha iyi bir yıl olur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz