Ana Sayfa Batı Trakya Haber Suya Sabuna Dokunmadan Geldi ve Gitti

Suya Sabuna Dokunmadan Geldi ve Gitti

1
0

Margaritis Shinas Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlık yetkili ve yöneticileriyle görüşmeden gitti.

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Yaşam Tarzının Teşvikinden Sorumlu Yunanlı Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas iki günlük Batı Trakya gezisini tamamladı ve bölgeden ayrıldı.

Ne İskeçe Türk Birliği’nin AİHM kararı hakkında, ne de Azınlığın diğer sorunları hakkında tek bir cümle sarf etmeden, Azınlığın sorunlarını ilk ağızdan dinlemeden, sadece Yunan devletinin emrivaki tayiniyle göreve getirilen İskeçe Müftü Naibi ile görüştü ve Batı Trakya’dan ayrıldı.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas’ın Dedeağaç ve Gümülcine’deki gezisinin ardından son durağı İskeçe oldu. Shinas burada DMT Eyaleti İskeçe Bölgesi Başkan Yardımcısı Nikos Efraimidis ve İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis tarafından karşılandı.

Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas, İskeçe’de biri Metropolit Panteleimon ve Yunanistan’ın Tayin etmiş olduğu Müftü Naibi Bilal Karahalil, yerel topluluk temsilcileriyle (üç azınlık ve iki çoğunluk) yaptığı iki görüşmeden heyecan duyduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu’nun Yunanlı Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas İskeçe’de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Metropolit ve Müftü Naibi ile yaptığım görüşme, manevi otoritelerin Avrupa’nın bu birlikte yaşama nasıl yardımcı olabileceğini ve ne gibi olanaklar sunduğunu anladığını bir kez daha kanıtladı. Ve ben buradaki tepkiler ve görüşmelerden çok cesaretlendirilmiş bir şekilde ayrılıyorum. Çünkü Avrupa çerçevesinin bu katma değerini algılamış gibi görünüyorlar.

İki günlük Trakya gezimi heyecanla sonlandırıyorum çünkü Avrupa’daki yaşam biçimini tüm boyutlarıyla anlatacak daha iyi bir model, Trakya’nın bugün sunduklarından ve gelecekte sunabileceklerinden ve kesinlikle sunacaklarından daha iyi bir örnek yok.” Dedi.

Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas, İskeçe’de sivil toplumdan beş genç (üç kadın ve iki erkek) arasında iki Hıristiyan (bir tarihçi ve bir eğitimci) ve üç Müslüman (bir şair, bir eğitimci ve bir tiyatro oyun yazarı) ile görüştü.

Son olarak Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas, bu ziyarette kendisine sunulan Batı Trakya’da bir Dinlerarası Merkezin kurulmasına yönelik projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edilmesine yönelik talebi kabul ettiğini söyledi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz