Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SURİYE’Lİ TİŞAM’LA NORVEÇ’Lİ ANDREA DAKİKALARCA BİRBİRİNDEN KOPAMADI

SURİYE’Lİ TİŞAM’LA NORVEÇ’Lİ ANDREA DAKİKALARCA BİRBİRİNDEN KOPAMADI

26
0

Suriye’li Tişam’la Norveç’li Andrea dakikalarca birbirinden kopamadı. Gözyaşları sel olup akıp gitti. Sakız adasında yaşanan bu olayı sadece BİRLİK Gazetesi görüntülemeyi başardı. Suriye’lilerin olumsuz şartlar altında yaşadığı kampa girmeyi başaran BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin işte o anları kamerasıyla kaydetmeyi başardı.

Suriye’nin Kuzeydoğusu’ndaki Haseke kasabasından çakarak Ege’nin soğuk sularını anne babasıyla birlikte geçtikten sonra Sakız (Hios) adasında bir kampa yerleşen 9 yaşındaki kız çocuğu Tişam ile 14 yaşındaki Norveç’li Andrea’nın birbirilerinden vedalaşma anı herkesi ağlattı. Birbirilerine sarılıp ve dakikalarca kopamayan iki kız çocuğu dünyaya bir mesaj vermeye yetti de arttı. Norveç’li Andrea gönüllü olarak yaz sezonunu insani bir kuruluşun desteğiyle ailesinden uzak Suriye’li çocukların yanında geçirmek istemiş ve Sakız adasındaki kampa gelerek yaklaşık 1 ay onlarla birlikte yaşamış. Ancak ayrılık vakti gelince de bunun hiç kolay olmadığı açıkça görüntüleniyor.  

Daha iyi bir yaşam umuduyla Suriye’deki iç savaştan kaçan mülteci çocuklar yıllardır en kötü şartlarda yaşıyor. Bunlardan biri de Yunanistan’ın Sakız adası. Yaklaşık 5 yıldır devam eden Suriye savaşında milyonlarca aile, yaşamak için güvenli bir yer aramaya başladı. Geride ailelerini, arkadaşlarını ve hayatlarını bırakan bu insanların yanında oradan oraya savrulan çocukları da var. İşte o çocuklardan bazıları da Sakız adasında yaşam mücadelesi veriyor.

Çocuklar günlük yaşamda çocukluklarını yaşarken, büyükler de geleceklerinden endişeli. Kimi asma germe brandaların altında yaşamaya devam ederken, kimi de limana yanaşan gemilere kaçak bir şekilde binme derdinde. Tabii ki başarabilen soluğu Pire (Pireas) limanında alıyor ve oradan da yine istikamet İtalya kıyıları ve son yolculuk herkesin hayalinde olan Almanya.

İşte Sakız adasında günlük yaşam bu şekilde. Sırt çantaları hazır, bir heykelin yanında uzaktan uzağa limandan ayrılan gemileri hüzünle seyretmek kalıyor bir günün sonunda. Bugün de olmadı, belki yarın olur ümidiyle gün batıyor. 

 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4q8bd4_suriyeli-tisam-ile-norvecli-andrea-sakiz-adasinda_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz