Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “STOXOS”DAN YALAN HABER!!!!!”

“STOXOS”DAN YALAN HABER!!!!!”

14
0

“Stoxos” gazetesi yayınladığı 27 Eylül 2012 Perşembe günü son sayısında uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan bir konuyu haber yaparak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’e saldırıda bulundu. Yaptığı haberde Başkonsolos Osman İlhan Şener’in, İskeçe’nin dağlık kolunda çocuklara Türkiye Milli Futbol Takımı’nın formasını dağıttığını yazarak asılsız ve gerçekten çok uzaklarda olan bir haberi yayınladı. Bununla da kalmadı Başkonsolos Osman İlhan Şener’in bölgeden uzaklaştırılmasını istedi.

Yayınlanan haberde, günler önce internet sayfasında zemin hazırlayan ve okuyucuyu beklenti içerisine koyan gazete, “Size söz verdiğimiz bomba patladı” başlığıyla baskıya girdi. Aslında bunun “yalan haber” bombası olduğu net bir biçimde görüldü.

Bu forma olayını ilk andan itibaren yakından yaşayan bir gazeteci olarak olayın değişik yönlere çekilerek çarptırıldığını görmekteyim. Yapılan asılsız bu haberin ilk önce bölgede yaşayan masum küçük çocukları hedefe koyarak zan altında bırakılmalarını yadırgıyorum.

Bu vesileyle “Stoxos” gazetesi, masum öocuklara yönelik yaşanan bu güzel hareketin doğrusunu öğrenmek istiyorsa ve akabinde okuyucusuna saygıdan dolayı haberi doğru bir biçimde yeniden düzelterek aktarmak istiyorsa, Birlik gazetesini kaynak gösterebilir.

Evet, doğrudur, Başkonsolos Osman İlhan Şener Ketenlik’te çocuklara futbol takımı forması hediye etmiştir. Hem de o çocuklarla onları kırmayarak fotograf da çektirmiştir. Bu hareketiyle onları sevindirmiştir.

Sayın Bakan Bekir Bozdağ’ın ziyareti sırasında çocukların Bakan Bekir Bozdağ ve ekibine ve de dolayısıyla sayın Başkonsolos Osman İlhan Şener’e karşı sevgisi ilgi ve alakaları görülmeye değerdi. Bu ziyaret sırasında Ketenlik Spor atkıları heyete hediye edildi. Koyu bir Beşiktaşlı olan Başkonsolos Osman İlhan Şener, çocukların yanına yaklaşarak “hangi takımı tutuyorsunuz? “siye sorduğunda çocukların bazıları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş hatta ve hatta PAOK, Olimpiakos diyerek cevap verdiler. “Bizede forma getirin” diyen çocuklar Başkonsolostan forma istediler. Ne de olsa çocukluk dünyası. Bunun üzerine Başkonsolos Osman İlhan Şener, “size söz veriyorum birer forma hediye edeceğim” dedi.

Bir hafta sonra da Ketenlik Gençlik Festivali etkinliği yapılacaktı. Verilen sözün yerine getirilmesi gerekiyordu. Başkonsolos Osman İlhan Şener de şöför Erdal ile birlikte Keşan’a giderek kendi cebinden ödediği parayla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş formalarını alıp geldi. Beklenti içerisinde olan çocuklara formalar muhakkak verilmeliydi. Aranan formaların bir kısmı Gümrük sahasında bulundu ve Başkonsolos mağazadan formaları alıp geldi. Çocuklara festival alanında hediye edildi. Çocukları kırmayıp formalar imzalandı ve çocuklar artık o çok sevdikleri formalarına kavuşmuştu ve Başkonsolos da verdiği sözü yerine getirmişti. Ancak bunu gören etraf köylerdeki çocuklar “biz de forma istiyoruz” dediler ve beklenti içerisine girdiler. Çocuklara karşı büyük bir sevgisi olan Başkonsolos İlhan Şener yine bir söz vermişti. O sözün de yerine getirilmesi gerekiyordu.

 

Devam ediyoruz;

5 Eylül 2012 Perşembe günü İstanbul’dan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal katıldığı İskeçe’deki “Eski Şehir Etkinlikleri”nden Türkiye’ye geri dönerken Başkonsolosluğa gelerek Başkonsolosu ekibiyle birlikte ziyaret etti.  Başkonsolos Osman İlhan Şener, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan Beşiktaş takımının formalarından çocuklara hediye edilmek üzere göndermesi ricasında bulundu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Başkonsolosun bu ricasını kırmayarak formaları en kısa zamanda gönderdi. Bu formaları alan Başkonsolos İlhan Şener, şöför Erdal ile birlikte Mustafçova’ya giderek oradaki çocuklara hediye etti.

İşte ziyaretin haberine buradan ulaşın.

http://www.birlikgazetesi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5560;bekta-beledye-bakani-smal-uenal-tc-guemuelcne-bakonsolosu-osman-lhan-ener-zyaret-ett&catid=34;haberler&Itemid=54

 

“Stoxos” gazetesi hediye edilen Kırmızı renkli formaların Türkiye Milli Futbol Takımı’na ait olduğunu ve Başkonsolosun bunları dağlık kolunda dağıttığını iddia ediyor. Bu tamamen yalandır. Türk Milli Futbol Takımının formalarında TOYOTA reklamı yoktur! Bu detaya dikkat ederseniz anlarsınız ve doğru haber yaparsınız yapmak isteyenler tabii. Ama “öküzün altında buzağı arayanlar” ise her zaman görmek istediğini bulur.

Peki fotograflarda görülmekte olan TOYOTA yazılı Kırmızı formalar nedir? Hangi takımın formalarıdır? Beşiktaş’ın formaları dersek “Stoxos” gazetesi ve bilmeyenler inanmayacak. Evet, Kırmızı formalar Beşiktaş futbol takımın formalarıdır. Yunanlı dostlarımız Beşiktaş takımının formalarını Siyah-Beyaz olduğunu görüyorlar, dorudur.

Ancak şunu da okumalarını tavsiye ediyorum.

Balkan savaşından Osmanlı imparatorluğu yenik çıkmıştı. Koskoca Balkan toprakları artık yoktu. Ülkede bu durum büyük üzüntü yarattı. Özellikle gençler savaşın sonucunu uzun süre kabullenemediler. Bu ortamda, adı daha sonra Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirilen kulübün üyeleri Balkan savaşlarında verilen kayıpların yasını tutmak için kırmızı-beyaz renkleri siyah-beyaza çevirdiler.

Evet, işte Mustafçova’da dağıtılan formalar Beşiktaş Belediye Başkanı sayın İsmail Ünal çocuklara hediye edilmek üzere göndermişti. Başkonsolos da bunun gereğini 21 Eylül 2012 tarihinde yerine getirdi.

Daha da ileriye gideyim;

Diyelim ki “Stoxos”un da iddia ettiği gibi Başkonsolos İlhan Şener çocuklara Türkiye Milli Futbol Takımı’nın formasını hediye etti. Neden olmasın? Almanya’da, Hollanda’da, İspanya’da, Bulgaristan’da ve tüm ülkelerde görev yapan Büyükelçiler, Başkonsoloslar ve değişik görevlerde olan Bürokratlar ait oldukları ülkenin futbol takımlarının formalarını dağıtmıyorlar mı? Burada dağıtılması neden bu kadar tepki alıyor? Kim neden rahatsız oluyor?

Ülkemiz Yunanistan’ın Milli Takımının formasını İstanbul’daki Kosolosumuz orada yaşayan Rumların çocuklarına hediye etse ne olacak? Dünyanın sonu mu gelecek? Varsın gitsin dağıtsın. İnanın Yunanlı Konsolosa kimse birşey demez. Türk basını bunu öve öve haber yapar. Pek fazla da bu hareketi kaale almaz.

Ama işte burası Yunanistan. Burada birileri sürekli iki ülke arasında kavgaların, anlaşmazlıkların, sürtüşmelerin ve özellikle de Batı Trakya’ya geçici görev için gelen Başkonsolosları acımasızca eleştiriyor. Aynı gazete ve daha birçok gazete bir önceki Başkonsolos (Büyükelçi) Mustafa sarnıç’ı “Kosova fatihi” olarak acımasızca eleştirmiş ve “Batı Trakya’yı Kosova yapmak için geldi” haberleri ile ortalığı karıştırmaya kalkmıştı. Batı Trakya Kosova olmadı. Başkonsolos sayın Mustafa Sarnıç Büyükelçi olarak buradan ayrıldı, yeni görev yerine gitti. Şimdiki Başkonsolos Osman İlhan Şener beyefendi de görevini tamamladıktan 3 yıl sonra yeni görev yerine gidecektir. Batı Trakya yine Kosova olmayacaktır. Ama asıl benim üzüldüğüm nokta, asılsız, yalan yanlış haberlerle Batı Trakya’da birlikte yaşayan Yunanlı ve Türk çocukların bu asılsız haberlerle fanatize edilmesi ve “Türk düşmanlığı” ile yeniden yeni bir nesilin yetiştirilmesi.

Yazık ve çok yazık. Başkonsoloslar gelir, gider, ama biz Kıyamet gününe kadar biz birlikte buradayız, burada Yunanlı komşularımızla birlikte yaşayacağız. Ama yalanlarla değil, birbirimizin gözünün içine bakarak sadece doğrularla. Yunanlı dostlarıma sesleniyorum; gelin bu türlü haberlerle çocuklarınızın geleceğini bu güzel topraklarda birlikte yaşamın temellerine dinamit koymayın. Bu tür düşmanlıklardan nemalananları cezalandırın. Bu sizin ve bizim yararımıza. Kalleşlikten, düşmanlıktan, ayrımcılıktan kimse karlı çıkmamıştır. Her iki taraf da zarar görmüştür. Neymiş efendim, “bu bomba haber sadece bizde ve dökümanlarıyla buyurun okuyun. Eyvah Batı Trakya elden gidiyor!!!!” Bu çevreler her zaman buraya gelen Başkonsolosları istememişlerdir ve yine aynısını yapıyorlar. Ama ciddi Yunanistan devleti üç beş çabulcunun dediği ve isteğiyle yönetilmiyor. Bunun da böyle bilinmesi lazım ve ıspatlanması lazım. Aksi takdirde 2012 yılında bir Avrupa ülkesine yakışmayan manzaralarla yine kaybeden ülkemiz olur. Devlet yönetimi ciddiyeti yara alır.

Bırakın saçmalıkları, Hahahahahahahaaaaaaaaa………………………..

İlhan Tahsin Ahmet

Birlik Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

 


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz