Ana Sayfa Batı Trakya Haber Stilyanidis: “Trakya’yı Demografik Açıdan Korumanızı İstiyoruz”

Stilyanidis: “Trakya’yı Demografik Açıdan Korumanızı İstiyoruz”

2
0

Rodop Milletvekili Stilyanidis’in Trakya Kalkınma Komisyonu’nda ayrımcılık içeren konuşması dikkat çekti.

Rodop Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Yunanistan meclisinde kurulan partiler arası Trakya Kalkınma Komisyonu’nun toplantısında yaptığı konuşmada hükümetin Batı Trakya’yı demografik açıdan korumasını istedi.

Yunanistan Maliye Bakanı Hristos Staikuras’ın da hazır bulunduğu komisyon toplantısında konuşan Milletvekili Stilyanidis, Batı Trakya’da yaşayan ve eski Sovyetler Birliği’nden getirilen Rum asıllı vatandaşların konut kredisi ve emeklilikle ilgili yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını talep etti. Rum asıllı ailelerinin konut kredilerinin düşürülerek Batı Trakya’da kalmalarının sağlanmasının gerektiğini belirten Stilyanidis, “Sayın Bakan, Yunanistan için bu kadar çok şey yapan insanlara bir şey bağışlamanızı istemiyoruz. (Onların) bölgede kök salmalarına izin vererek (Batı) Trakya’yı demografik açıdan korumanızı istiyoruz” dedi.

Stilyanidisin kullandığı ifadeler Batı Trakya Türk toplumunun ‘ötekiolarak vetehditunsuru olarak kabul edildiğinin açık bir kanıtıdır.”

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Milletvekili Stilyanidis’in Trakya Kalkınma Komisyonu’nda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunun ‘öteki’ olarak görüldüğünün ve ‘tehdit’ unsuru olarak kabul edildiğinin açık bir kanıtıdır.

Bu tür açıklamalar farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı Batı Trakya’daki barış ve huzur ortamına zarar vermektedir. Bölgede Yunanlarla birlikte yaşayan Batı Trakya Türkleri de ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıyadır. Hükümet tarafından Batı Trakya’nın ekonomik kalkınmasına yönelik atılacak her adımda bölgede yaşayan farklı kültürlerin tümü dikkate alınmalıdır. Aksi yöndeki bir uygulama ayrımcı olacaktır.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz