Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSTANBUL’DAKİ RUM CEMAAT “KALANDA”YI KUTLADI

İSTANBUL’DAKİ RUM CEMAAT “KALANDA”YI KUTLADI

26
0

Rum cemaatinin geleneksel Noel etkinliği “Kalanda”, İstiklal Caddesi’nde Rumca, Yunanca ve Türkçe şarkılarla kutlandı.  

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi önünde başlayan etkinlikte, öğrenciler okul önünden İstiklal Caddesi’ne ellerinde hediyelerle yürüdü.

Özel Zoğrafyon Rum Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu’nun akordeonu eşliğinde söylenen şarkılarla kutlanan Noel etkinliğinde, öğrenciler Noel şarkıları söyledi.

Rumca, Yunanca ve Türkçe şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, çörek ve hediyeler dağıtıldı.

RUM GENÇLERİ BAŞKONSOLOS KARŞILADI

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na kadar yürüyen öğrenciler ve Rum vatandaşları, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris karşıladı. Yaklaşık bir saat süren Noel etkinliği, Yunanistan Konsolosluğundaki çeşitli ikramla sona erdi.

Noel kutlamalarıyla ilgili açıklama yapan Demircioğlu, öğrenciler, komşular ve vatandaşlarla yeni yılın sevincini hep birlikte paylaştıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

DÜNYAYA BARIŞ GELSİN

Demircioğlu, şöyle konuştu:

“Çok özel bir gün. Bugün Hristiyan dünyası Hz. İsa’nın doğumunu müjdeliyor. İki gün önce Müslüman dünyası Hz. Muhammed’in doğumunu ilan ediyordu. Diliyoruz ki bugünler memleketimizde ve dünyada barış, hoşgörü ve kardeşlik duygularının varolmasını ve daha çok güçlenmesini sağlar. Türkiye ve İstanbul mozaiğinin önemli parçalarından olan Rum cemaati, Yunanistan’dan gelen eski mezunlarımız ve Türkiye’deki vatandaşlarımızla hep birlikte nice yıllara.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz