Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSTANBUL’DA IRCICA VE BALMED YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

İSTANBUL’DA IRCICA VE BALMED YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

21
0

Mustafçova Belediye yönetimi ve Çınar Derneği yetkililerinden oluşan bir heyetin İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü ve Balkanlar Medeniyet Merkezi Derneği (BALMED) Başkanı Dr. Halit Eren’i İstanbul’da makamında ziyaret ettikleri öğrenildi.

İstanbul’da Yıldız Sarayı’nda bulunan IRCICA merkezinde 23 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen görüşmeye, Muftafçova Belediye’sini temsilen Belediye Başkanı Mustafa Cukal ve Başkan Yardımcısı Murat Köse, Çınar Derneği’ni temsilen Başkan Cengiz Ömer, Genel Sekreter Feyzullah Hasankâhya, Kasadar Bilâl Budur ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Çolak’ın katıldıkları bildirildi.

Görüşmelerde Balkanlar Medeniyet Merkezi Derneği (BALMED) ve Aziz Mahmud Hüdai Vakfı yetkililerinden Ömer Güzelyazıcı’nın da hazır bulunduğu öğrenildi.

 

Hatırlanacağı üzere Ömer Güzel Yazıcı, bu yıl İskeçe Drosero’da (Serin Mahalle) düzenlenen sünnet etkinliğine ve yine İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı bayan din görevlilerinin düzenlediği kermes etkinliğine de katılarak destek vermişti.

Dr. Halit Eren başkanlığında Yıldız Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda, tarafların, başta Batı Trakya olmak üzere bölgede ve dünyada meydana gelen son gelişmeleri değerlendirdikleri ve çeşitli konular hakkında fikir alışverişinde bulundukları ifade edildi.

İstanbul’da gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili Azınlıkça’nın sorularını cevaplayan Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, “Bizim ziyaretimiz, Türk İslam dünyasının değerli bir şahsiyetine yapılan bir nezaket ziyaretidir” yorumunda bulundu.

Çınar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ömer ise bahsekonu görüşme sonrası Millet gazetesine açıklamalarda bulundu. Ömer’in açıklamaları şu şekildedir:

“Batı Trakya’nın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biri olarak IRCICA’nın Genel Direktörü Sayın Halit Eren’i sık aralıklarla ziyaret ediyoruz. Hem bir akademisyen, fakat aynı zamanda İslâm Dünyası’nın çok önemli bir kurumunun başında bulunan uluslar arası çapta bir şahsiyet olarak tecrübe ve birikiminden yararlanıyoruz. Sağ olsun bizleri hiçbir zaman kırmıyor ve bir hemşeri olarak Batı Trakya Türkleri için elinden geleni yapmak için gayret ediyor. Kendisiyle uzun zamandır görüşememiştik. Dolayısıyla bu sebepten dolayı ve Batı Trakya’da son dönemde meydana gelen bazı gelişmeler vesilesiyle kendisini ziyaret etmeyi ajandamıza aldık.

Dostumuz olan çok değerli Mustafçova Belediye Başkanı Sayın Mustafa Cukal da öteden beri Halit Eren’i makamında ziyaret etmek istiyordu, kendisi bunu bana daha önce de iletmişti. Bizim Çınar Derneği olarak kendisini ziyaret edeceğimizi öğrenince, birlikte bir heyet olarak IRSICA Genel Direktörü Halit Eren’i ziyaret etmeyi kararlaştırdık.

Görüşmelerde karşılıklı olarak önemli meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunduk, çok faydalı değerlendirmeler elde etme fırsatı bulduk. Görüşme esnasında konuştuklarımız, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumuyla ilgili önemli bir aşamaya gelindiği, önümüzdeki süreçte bazı şeylerin netleşmeye başlayacağı ve netice olarak azınlığın geleceğinin bugünden çok daha iyi olacağı şeklindeydi.

Önümüzdeki süreç Batı Trakya Türk Azınlığı için çok önemli gelişmelerin sahne alacağı bir süreç olacaktır. İnancımız ve temennimiz, bu süreci olumsuzluklardan uzak tutarak, toplumumuz için olabilecek azamî kazanımların elde edilmesini sağlamaktır. Artık barış içerisinde dostça yaşayabileceğimiz insanca bir dünya istiyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz