Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSTANBUL’DA “BALKANLAR’DA GEÇMİŞTEN TUVALE OSMANLI İZLERİ” SERGİSİNDE BATI TRAKYA İZLERİ

İSTANBUL’DA “BALKANLAR’DA GEÇMİŞTEN TUVALE OSMANLI İZLERİ” SERGİSİNDE BATI TRAKYA İZLERİ

15
0

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği, 23 Eylül Pazar günü saat 17 de, İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonunda açılışı gerçekleşen “Balkanlarda Geçmişten Tuvale Osmanlı İzleri” adlı sergiye Batı Trakya’dan katılan Gümülcine’li Ressam Füsun SUKA ve İskeçe’li Ressam Sabriye KASIM DELİOĞLU tabloları ile renk kattılar.

 

Serginin açılışına 1500 ün üzerinde sanatsever katıldı. Bunların arasında sanatçıların eşleri Sn. Dr. Hasan AHMET, Lise Öğretmeni Sn. Necmi DELİOĞLU, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Sn. Gülay DALYAN, merhum Dr. Sadık AHMET’in eşi Işık AHMET, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet TÜFEKÇİ ve Prof. Dr. Sn. Ömer DEVECİ de vardı. Sergi 29 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

 

Akabinde saat 20 de , Şef Ahmet Kadri Rizeli’nin yönetiminde “Rumeli’den Anadolu’ya selam var” isimli 124. Türk Sanat Müziği Konseri sahne aldı. Programın bitimine yakın,Şef, Dernek Yöneticilerini, Milletvekilini, Ressamları sahneye davet etti, birlikte şarkı söyleyerek şöleni sonlandırdılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz