Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİRİZ-ANEL HÜKÜMETİNİN GÜNLERİ SAYILI! DURUM BİR KIVILCIMA BAKIYOR!

SİRİZ-ANEL HÜKÜMETİNİN GÜNLERİ SAYILI! DURUM BİR KIVILCIMA BAKIYOR!

26
0

Yunanistan’da siyasi kriz kapının eşiğinde, SİRİZ-ANEL hükümetinin günleri sayılı! durum bir kıvılcıma bakıyor!

Artık sona gelindi ve geri sayım başladı, Yunanistan’da siyasi kriz kapının eşiğinde, SİRİZ-ANEL hükümetinin günleri sayılı! Önümüzdeki haftalarda olası bir siyasi krizin ayak sesleri gelmeye başladı. Bu yaz ayı Yunanistan açısından sıcak geçmesi bekleniyor.

Yunanistan ve “Makedonya” hükümetleri arasında “isim sorununu” çözmek için varılan anlaşma, Yunan siyasetinde ve sokakta büyük tartışmalara yol açtı. Sadece siyasette değil, işin içine kilise de girmeye başladı. Sokaktaki vatandaş ise tedirgin, anlaşmanın şu an tam metni bilinmiyor, ancak açıklandığında Yunanistan’da durumun ne olacağı merak konusu olmaya başladı.

Ana muhalefet partisi lideri Kiriakos Miçotakis, Makedonya ismi konusunda varılan anlaşma sebebiyle Çipras-Kammenos hükümeti aleyhinde gensoru önergesi sunacaklarını açıkladı. Gensoru önergesinin bu akşamdan itibaren sunulması ve tartışılmaya başlanması bekleniyor. Önergenin Cumartesi günü oylanması bekleniyor.

 

Durum böyle olunca da SİRİZ-ANEL hükümetinde meydana gelen çatlak şimdilik net bir şekilde görülmese de, Çipras ve Kammenos’un takınacakları tavır merak konusu. Muhalefet partilerinin tamamı varılan anlaşmaya karşı, Yunan halkı ise, “Makedonia Yunandır, Yunan kalacak, satmaya kimsenin gücü yetmeyecek” diyerek şu an itibarıyla fırtına öncesi sessizliğini korumaya devam ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz