Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİRKELLİ KÖYÜ MEVLİDİ GÖNÜLLERDEKİ SEVGİYİ TAZELEDİ

SİRKELLİ KÖYÜ MEVLİDİ GÖNÜLLERDEKİ SEVGİYİ TAZELEDİ

20
0

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu dolayısıyla her yıl Batı Trakya’nın Rodop ili Sirkelli köyünde “Kutlu Doğum” etkinliği çerçevesinde düzenlenen mevlid töreni bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşti., köy camisinde okutulan mevlidi ve duaları dinledi.

 

Düzenlenen Mevlid törenine, T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Sönmez, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Başkanı Sadık Sadık, Türkiye’den gelen misafirler ve çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı.

Törende selamlama ve günün anlamına uygun bir konuşma yapan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Hz. Muhammed S.A.V. insanlara verdiği önemden bahsetti ve O’nu yaşamamız ve gönüllerimizde yaşatmamız için önce O’nu anlamamız gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl Sirkelli köyünde düzenlenen bu anlamlı etkinliğin anavatan Türkiye’den de çok değerli misafirleri vardı. T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Sönmez, ilk defa Batı Trakya’ya geldiğini ve onun heyecanını yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Kamil Sönmez yaptığı konuşmasında şunlara değindi:

 

 

PROF. DR. HASAN KAMİL SÖNMEZ: “ANAVATANDAN SELAM GETİRDİM”

 

T.C. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Sönmez, yaptığı konuşmasında, “Kutlu Doğum Haftası geleneğinin temel amacının O’nu anmanın ötesinde, anlamak, yaşamak ve yaşatmaktır. Onun ahlakını hayatımızın merkezine koymaktır”, dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Çok değerli Batı Trakya’lı kardeşlerim, değerli dostlar, hepinizi öncelikle Allah’ın selamıyla selamlıyorum, ardından Türkiye’den getirdiğim, anavatandan getirdiğim selamları sizlere tebliğ ediyorum, 74 milyonluk Türkiye’nin sizlere duaları selamları var. Sözlerime teşekkürle başlamak istiyorum. Öncelikle beni böyle bir “Kutlu Doğum” haftasında böyle güzel bir günde siz değerli kardeşlerimle, hemşehrilerimle buluşturduğu için Gümülcine Müftümüz İbrahim Şerif beye teşekkür etmek istiyorum. Ardından güzel ev sahipliği sebebiyle saygı değer Başkonsolosumuz Mustafa Sarnıç beyefendiye ve siz Gümülcine’li kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Benim Batı Trakya’ya ilk ziyaretim bu, ancak Batı Trakya benim gönlümde ve zihnimde 1965’lerden beri yer etmiş bölgemizdir, bir güzel diyarımızdır. 1965 yıllarında Adapazarında İmam Hatip Okulunda okurken orada Gümülcine’li, İskeçe’li kardeşlerimiz vardı. Daha sonra İstanbul’da bulunduğumuz dönemlerde İbrahim Şerif bey gibi, Halit Eren bey gibi, Ahmet Hacıosman gibi ve şu an isimleri aklıma gelmeyen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, talebelerimiz oldu. Bu yüzden içimde bir hasretti bu güzel ülkenin, bu güzel bölgenin güzel insanları ile biraraya gelmek Cenab-ı Allah bugün nasip etti, Cenab-ı Hakk’ın bu lütfuna da ayrıca hamdediyorum, şükrediyorum.

Bendenizde bu bölgenin, bu toprakların insanıyım. Bulgaristan kökenli bir ailenin çocuğuyum. Bu yüzden bu topraklara, bu bölgelere sıkça gelen birisiyim ama buraya kısmet bugünmüş. Hemde böyle bir “Kutlu Doğum” haftasında, bu bakımdan çok mutluyum. Cenab-ı Hak inşallah bu birliğimizi, bu beraberliğimizi rızasına muaffık kılsın değerli dostlar.”

 

Okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid ve ilahilerden sonra öğle namazı kılındı ve geleneksel olarak köylü tarafından misafirlere verilen yemek için herkes evlerde ağırladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz