Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİRKELİ’DE TOPLU 2. SÜNNET ŞÖLENİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

SİRKELİ’DE TOPLU 2. SÜNNET ŞÖLENİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

21
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kozlukebir Belediyesi tarafından  Sirkeli köyünde düzenlenen “2. Toplu Sünnet Şöleni” yoğun bir katılım ve büyük başarıyla gerçekleştirildi.

Şölenin Anavatan Türkiye’den misafirleri vardı. Makedonya’dan (FYROM) bir ziyaretten dönen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop beraberindeki Milletvekilleriyle şölene katıldı ve soydaşlarıyla buluştu. Şentop bir de selamlama konuşması yaptı.

Şentop konuşmasında, “bu coğrafya halbuki yüzyıllardır; barışın, adaletin ve özgürlüğün misallerini yaşatmıştır. 500 yıl süreyle bu topraklarda barış ve adalet hakim olmuştur, tarihçiler buna “Osmanlı Barışı” derler. Çok büyük bir coğrafyada yaşanmış olan bir kültür ve medeniyeti adalet ve siyaset anlamında ifade etmek için kullanılmış. Hiçbir devlet inançlar üzerinde, etnik kökenler üzerinde baskı kurarak itibar kazanacağını ve baskı kuracağını zannediyorsa, yanlış yapıyor demektir. İnançlara, kültürlere saldırı bir devlet için eksikliktir, acziyettir, zaafiyettir. Siz oradaki soydaşlarınızı seviyorsunuz, ama inanın ki Türkiye ve Türkiye’de yaşayan kardeşleriniz sizi çok daha fazla seviyor. Her an gönlümüzde, aklımızda bu coğrafyamızın insanları var” diyerek soydaşlarını selamladı.

Şölene katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un yanı sıra, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Derya Ocak ve Davut Ocak, Milletvekili İlhan Ahmet, Türkiye’den Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Salih Çetinkaya, Yıldırım Seferinoğlu, Sam Fuat Köktaş, Ali İhsan Yavuz, Oktay Çakan, İhsan Güzel, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, Bursa Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Hasan Ali Çavuş, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet katıldı.

Sirkeli köyü din görevlisi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından duayı Müftü ibrahim Şerif yaptı. Sünnet çocuklarına hediyelerini İpsala Belediye Başkanı Kerman dağıttı. Çocuklar ve aileler Sirkeli futbol sahasında yapılan şölene davul zurna eşliğinde geldiler. 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5szivj_sirkeli-koyu-2-ci-toplu-sunnet-soleni-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5szn6q_sirkeli-koyu-2-ci-toplu-sunnet-soleni-video-2_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz