Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİRKELİ KÖYÜ’NDE “KUTLU DOĞUM HAFTASI” ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SİRKELİ KÖYÜ’NDE “KUTLU DOĞUM HAFTASI” ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13
0

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu dolayısıyla her yıl Batı Trakya’nın Rodop İli Sirkeli Köyü’nde ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği çerçevesinde köy camiinde Mevlid-i Şerif ve dualar okundu. Sirkeli köyü mevlidi, bu yıl 22 Nisan 2012 Pazar günü tarihinde Gümülcine ve civar köylerden binlerce soydaşın katılımıyla gerçekleşti.

Sirkeli mevlidine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Mustafa Sarnıç olmak üzere, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Rodop Pasok Milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa, ana muhalefetten Kozlukebir Belediyesi Birlik-Gelişim Listesi Başkanı Halit Mehmet, Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Eyalet Meclis Üyesi Sevgi Salim, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Osman İsmail, Halit Mehmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Mustafa Kara Hüseyin, Vaaz ve İrşaad Heyeti Başkanı Cüneyt Sadık, milletvekili adayları İlhan Ahmet, Mehmet Eminoğlu, İbrahim Kiracı ve azınlığın diğer kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri katıldılar.

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu Mevlid-i Şerif ve ilahiler okudu. Mevlid sonunda Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif mevlid duasını yaparak, yapılan bu etkinlikten dolayı bölge halkına teşekkür etti. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç söz alarak Sirkeli köyü halkına bu etkinliği gerçekleştirdiklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti ve duyduğu memnuniyeti aktardı.

Etkinlik sonunda kılınan öğle namazının ardından Sirkeli köyü halkı tarafından; civar köylerden gelen konuk misafirlere öğle yemeği verildi. Ayrıca Dostluk Eşitlik Barış Partisi de mevlide katılan misafirlere cami avlusunda lokum ikram etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz