Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİRKELİ BÖLGESİNDE YAĞAN DOLUDA ZARAR GÖREN TARLALARDA İNCELEME YAPILDI

SİRKELİ BÖLGESİNDE YAĞAN DOLUDA ZARAR GÖREN TARLALARDA İNCELEME YAPILDI

19
0

Kozlukebir Belediyesi’nin merkezi olan Sirkeli köyünde 29 Mayıs Salı akşamı yağan şiddetli dolu nedeniyle bölgenin bir bölümünde bulunan tarlalarda ekili  ürünler büyük zarar gördü.

Meydana gelen zararın ardından Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, 30 Mayıs Çarşamba günü zararla ilgili incelemeler yapılması için ELGA yetkililerini bölgeye davet etti. Yetkililer, Sirkeli bölgesini 31 Mayıs Perşembe günü ziyaret ettiler.

Perşembe günü bölgeyi Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Eyalet Başkanı Aris Yanakidis ve ELGA’nın Rodop Bölgesi Sorumlusu Pandacis Dimitris ziyaret etti.

Yetkililer, ilk olarak belediyeye geldiler Başkan İbrahim Şerif’le gösrüştüler. Belediye başkanı meydana gelen zararla ilgili  yetkilileri bilgilendirdi. Görüşmeye bölgeden bazı soydaşlar da katıldı ve tarlalarındaki zararları yetkililere aktardılar.

Yapılan görüşmenin ardından Başkan  İbrahim Şerif soydaşlarla birlikte yetkilileri alıp,  dolunun etkinli olduğu bazı tarlalara götürdü. Yetkililer tarlalardaki ekili ürünleri yerinde inceledi ve zarar tespitinde bulundular.

Ürünleri zarar görmüş çiftçiler, Kozlukebir Belediyesi’ne, belediyeye ELGA tarafından gönderilecek  resmi belgenin ardından zarar beyanında bulunabilecekler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz