Ana Sayfa Yunanistan Haber Sözleşmenin Onaylanması Eylül Ayında Parlamento’ya Sunulacak

Sözleşmenin Onaylanması Eylül Ayında Parlamento’ya Sunulacak

5
0

Girit’in batısındaki ve güneybatısındaki iki deniz parselinde hidrokarbon arama ve kullanma haklarının onaylanması için Eylül ayında Parlamento’ya sunulacak.

Sözleşmeler, Yunan Devleti tarafından Total-ExxonMobil-ELPE ortak girişimi ile imzalandı. Çevre ve Enerji Bakanı Kostis Hacidakis’in niyeti gecikmeleri önlemek.

Haziran ayı sonunda imzalanan iki sözleşme, yaklaşık 40.000 kilometrekare toplam iki denizaltı alanını ilgilendiriyor.

İmzalanan sözleşmeye göre konsorsiyumda, liderlik rolü de bulunan Fransa’nın toplamı %40, ExxonMobil %40 ve ELPE’nin (Yunanistan Petrolleri Anonim Şirketi) de %20 olduğu belirtiliyor.

Sözleşmeye göre, Girit’teki denizaltı arazilerin araştırması sekiz yıl sürecek ve sismik verilerin elde edilmesi, yüzey jeokimyasal araştırmaları ve 4.000 metre derinlikte bir sondaj yapmayı içeriyor.

Girit’teki iki blok, halihazırda var olan 10 imtiyazlara eklenerek ülkenin gaz ve petrolü araştırdığı 12 alana yükseliyor. Bu alanların çoğu Batı Yunanistan’da (İyonya) ve Güney Yunanistan’da (Girit) bulunmaktadır.

Başta Girit’in güneyi olmak üzere, hidrokarbon araştırmalarına büyük ilginin daha geniş bölgedeki birçok doğal gaz keşiflerine ve 2015’te Akdeniz’de izlenen yeni jeolojik keşif modeline ve derin sondajındaki teknolojik gelişmelere dayanmaktadır. Bu bölgelerde suların derinliği 3.000 metreden fazla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz