Ana Sayfa Yunanistan Haber Sözde “Pontus Soykırımı”nı Masallarla Tertemiz Beyinlere Kazıyorlar

Sözde “Pontus Soykırımı”nı Masallarla Tertemiz Beyinlere Kazıyorlar

0
0

Sözde “Pontus Soykırımı” hakkında Yunanistan’daki ilk resimli çocuk kitabı yayınlandı.

Karadenizli Rumların sözde “Soykırım” dönemindeki olaylara odaklanan tarihi bir roman olan ve küçük yaş grubu çocuklara yönelik hazırlanan “Pontus Perileri ve Süper Kahramanları” isimli kitap Yunanistan’da ilk defa yayınlandı.

Ortaokul-Lise öğretmeni olan Angeliki Pampoukidou’nun hazırlayıp yazdığı kitap, İWrite basımevi tarafından yayınlandı. “Pontus’un Perileri ve Süper Kahramanları” isimli kitabın içeriğinde, Anadolu Rumları’nın 20. yüzyılın başlarında Türkiye tarafından kendilerine uygulanan sözde “Soykırım”a maruz kaldıkları anlatılıyor.

Dört çocuk annesi bir öğretmen olan yazar Pampoukidou yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:

“Yeni kitabım nihayet elimde!

Pontus Soykırımı Konulu Yunanistan’daki 1. Çocuk Resimli Kitabı!

Küçük bir çocukla Soykırım hakkında nasıl konuşabilirsiniz? Cinayetleri, işkenceleri, kaybı, yağmalanmayı, sürgünü, onu incitmeden ve “yaralamadan”, hepsini yorumlamak için kullanmanız gereken acımasız görüntüleri ruhuna kazımadan nasıl sunabilirsiniz?

Bir öğretmen ve aynı zamanda dört çocuk annesi olarak, kendimi sık sık bu problemle karşı karşıya buldum. Bu kitap, herkesin sahip olabileceği benzer endişeleri ve soruları yanıtlamak için mütevazı bir girişim olarak geldi. Sonuçta, tarihimiz ve geçmişimiz köklerimizle olan bağlantımızdır, nereden başladığımızı ve nereye gidebileceğimizi görmenin yoludur. Dünyadaki konumumuzu anlamamıza ve sosyalleşmemize yardımcı olacak, çünkü bu şekilde aramızda güçlü bağları olan bir toplumun üyeleri olduğumuzu, aynı zamanda bizi birleştiren, bizi ayırandan daha fazla unsurumuz olduğunu anlarız.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz