Ana Sayfa Yunanistan Haber Sözde “Pontus Soykırımı” Türküsü Yaptılar

Sözde “Pontus Soykırımı” Türküsü Yaptılar

10
0

Yunanistan’da sözde “Pontus Soykırımı” güncelliğini koruyarak daha da ileriye taşıma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

1919-2019 yılı Sözde “Pontus Soykırımı”nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Müziği Zois Tiganouria ve sözleri Pashalis Mpouras’a ait sözde “Pontus Soykırımı” türküsü, Konstantinos Tsahouridis’in sesi ve Matheos Tsahouridis’in kemençesiyle derlenip piyasaya sürüldü.

Seslendirilen “Genoktonia” (Soykırım) isimli türkü bu günlerde Yunanistan’ın gündemine otırmuş ve yapılan birçok etkinliklerde kullanılmaya başladı.

Derlenen türkü ile ilgili yapılan açıklamalarda, sözde 353.000 Karadeniz Rumu’na yönelik yapılan “soykırım”ın unutulmaması ve gelecek nesillere iyi aktarılabilmesi amacıyla önce Yunanistan’da sonra da değişik dillerde seslendirilerek dünya piyasalarına ulaştırılmasının hedeflendiği belirtliyor.

Ayrıca, sözde “Pontus Soykırımı”nı dünyaya anlatma ve tanıtma çalışmalarında, dünyaca ünlü Avrupalı ve Amerikalı sinema ve ses sanatçıların da değerlendirilmesi çalışmalarının aralıksız devam ettiği gelen haberler arasında yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz