Ana Sayfa Yunanistan Haber Sözde “Pontus Soykırım” Konferansı Öncesinde Basın Toplantısı

Sözde “Pontus Soykırım” Konferansı Öncesinde Basın Toplantısı

5
0

Yunanistan’ın Başkenti Atina’da 6-8 Aralık 2019 tarihleri arasında Yunanistan Pontuslular Federasyonu (ΠΟΕ) ve Yunanistan Belediyeler Merkez Birliği (ΚΕΔΕ) tarafından sözde “Soykırım Suçu Uluslararası Konferansı” düzenleniyor.

Sözde “Pontus Soykırımı”nın 100. Yılı anma etkinlikleri kapsamında, Yunanistan Parlamentosu’nun desteği ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un himayesinde düzenlenecek olan Uluslararası Konferans öncesinde 27 Kasım tarihinde Atina’da, Atina Günlük Gazeteler Editörleri Derneği binasında bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına Yunanistan Pontuslular Federasyonu Başkanı Yorgos Barithimiadis, Atina Günlük Gazeteler Editörleri Derneği Başkanı Maria Antoniou, Doktora öğrencisi Eleni Mentesidou ve organize heyeti adına İoannis Raptopoulos katıldı.

20 konuşmacının katılacağı konferans, 6 Aralık 2019 tarihinde Akropolis Müzesi’nde, 07 Aralık “Deniz Feneri” (Φάρος) Salonunda, 8 Aralık’ta “Kitap Kulesi” (Πύργος Βιβλίων) Salonunda, Stavros Niarchos Vakfı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Basın toplantısına konuşan Yunanistan Pontuslular Federasyonu Başkanı Yorgos Barithimiadis, organizasyon tarihinin tesadüfi olmadığını, 9 Aralık’ta BM tarafından “Soykırım Kurbanları için Uluslararası Anma ve Onur Günü ve Bu Suçun Önlenmesi” olarak belirlenmiş olduğundan dolayı organizasyonu bu tarihlerde yapılmasını kararlaştırdıklarını dile getirdi.

Proğramda yapılan bazı değişikliklerden sonra konuşmacılar şu aşağıdaki isimlerden oluşuyor.

Foto galeri:

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz