Ana Sayfa Yunanistan Haber Sözde “Pontus Soykırım” Dizisi “Kızıl Irmak”ta Bir Batı Trakyalı Oynuyor

Sözde “Pontus Soykırım” Dizisi “Kızıl Irmak”ta Bir Batı Trakyalı Oynuyor

2
0

Yunanistan başta olmak üzere Yunan diasporasının yaşadığı ülkelerde izlenme rekorları kıran dizide genç bir Batı Trakyalı rol alıyor.

İskeçe’den Murat Ali Kehaya isimli bir üniversite öğrencisi, sözde “Pontus Soykırımı”nı canlandıran televizyon dizisinde rol alıyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre, 22 yaşındaki İskeçeli gencin televizyon dizisinin ünlü yönetmeni Manusos Manusaki ile birlikte çalışmaktan mutlu olduğu ifade ediliyor.

“Kızıl Irmak” dizisinin konusu sözde “Pontus Soykırımı”na dayanıyor.

Yunanistan’da büyük bir izleyici kitlesine sahip olan, Senaryosu Nikos Apeiranthitis, Dora Masklavanou, Manousos Manousakis’e ait ve Yönetmenliğini Manousos Manousakis’in yaptığı ve sözde “Pontus Soykırım”nı konu alan “Kızıl Irmak” televizyon dizisi her hafta izleyicisiyle buluşuyor.

Dizinin konusu 1895 yılında Ankara’ya yakın Akdağ Madeni’nde başlıyor Anadolu ve Karadeniz bölgesinde yaşayan Rum nüfusun bölgeden ayrılışına kadar uzanıyor. Dizinin içinde birbirini seven iki genç, sonrasında ayrılık, daha sonra da sözde “Pontus Soykırımı” nedeniyle ailelerin parçalanması ve neticede Rumların acımasızca kanlı olaylara maruz kalarak zoraki göçe zorlandıkları işleniyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz