Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar “SORUNLARIMIZI ÇÖZÜN”

“SORUNLARIMIZI ÇÖZÜN”

15
0

Birlik gazetesi Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor. Gazetemize, gerek Yunanistan’dan gerekse yurt dışından binlerce okuyucusundan bir çok farklı konularda mesajlar gönderiliyor. Bizler de almış olduğumuz bu mesajları büyük bir titizlikle kontrol ederek, daha sonra haber formatına getirip yayınlıyoruz. İşte Türkiye’de yaşayan bir soydaşımız, Birlik gazetesine bazı sorunları dile getirmiş bir yazı göndererek, bu sorunlara çözüm bulunması konusunda yetkililerin yardımcı olmasını talep ediyor.

BATI TRAKYA HALKININ GENEL SORUNLARI

1. Çifte vatandaşlığa sahip iki ülke vatandaşı olan gençlerimiz Yunanistan’ da askerlik görevlerini yerine getirmesine rağmen şu an Türkiye’de de 2. kez askerlik vazifesine çağrılmakta hatta alınmaktadır. Bu sorun ivedilikle çözülmezse, bir çok vatandaşımız haksız yere silah altına alınacaktır.
Hatta alınmıştır. Şu anda askerlik görevi yapan bir çok insanımız vardır, buna çare arıyoruz, sesimizi duyacak duyarlı insanlar aranmaktadır. Buna örnek Bulgaristan vatandaşları bu sorunlardan muaftır. Biz de Balkan ülkesiyiz, aynı kanunlar neden bize uygulanmıyor, sırf kanunda açık var diye, biz Batı Trakya gençleri silah altına alınıyoruz, buna çare istiyoruz.

2. Çifte vatandaş olan kişiler şu anda Avrupa’ya çıktığı zaman yeşil kart + kasko + trafik sigortası + uluslar arası ehliyet istenmekte bunlar da büyük masraf edilmekte, 1 kişi kendi arabasıyla yurt dışına çıkmak istediğinde yaklaşık ortalama masrafı, her şey dahil buna benzin de dahil 1,000 TL gibi bir meblağdır.

Ama Avrupa vatandaşı bizim ülkemize geldiğinde tek kimliğiyle 15 gün kalmakta ve de ehliyet yenileme gibi derdi olmamakta, ve de sigortası tek sigortayla burada günü geçirmektedir. Bu çifte standardın kaldırılması lazım. Şöyle örneklersek tek ehliyet çıkartılsın uluslararası, bunu biz hem Türkiye’de hem de Avrupa’da kullanalım tek kasko ve de trafik sigortamızla biz de o ülkelere gidelim. Avrupa’lı insan da Batı Trakya’lı insanımız, bizler neden bu konuda mağduruz.

3. Yaşlılarımız Yunanistan’dan aylık alabilmek için yollara düşmekte çoğu da yaşlı çoğunun da yolu kaldıracak gücü yok. Soruyoruz yetkililere; Yunanistan’da Ziraat Bankası yok mu, var. Bu paralar aylıklar oraya yatırılabilir. yaşlılarımız Türkiye’den istediği Ziraat Bankası’ndan çekebilir. Sizlere en iyi örnek Bulgaristan vatandaşlarıdır. Onlar şu an maaşlarını bu bankalar aracıyla çekmekte. bizim Batı Trakya halkının buna hakkı yok mudur?

Sayın: ilhan Tahsin bu konuları dile getirilse belki bir nebze de olsa halkımız sorun yaşamaz bunları basında dillendirirse belki bir yetkili harekete geçer. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Batı Trakya halkı yalnız kalmasın, bizleri yöneten zihniyetlerin durumu ortada maalesef halk artık bireysel hak arar hale geldi. Saygılarımla.

Mustafa Hasan BATI TRAKYA GRUBU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz