Ana Sayfa Yunanistan Haber “Sondaj Faaliyetleri Yasa Dışıdır, Kabul Edilemez”

“Sondaj Faaliyetleri Yasa Dışıdır, Kabul Edilemez”

2
0

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Atina ziyaretinde mevkidaşı Nikos Dendios ile ortak basın açıklamasında, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri yasa dışıdır, kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Amerikan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü. İki Bakan görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Pompeo’ya Türkiye’nin Yunanistan’a karşı saldırgan bir tutum izlediğini, bu durumda Amerika’nın yardım edip etmeyeceğini ve ne gibi garantiler verebileceğini sorması üzerine konuk Bakan Pompeo şu cevabı verdi.

“Diplomasi alanında ne gibi eylemler yapacağımızı önceden söylemiyoruz. Ancak size, tehlikeleri anladığımızı, faaliyetleri bildiğimizi ve sorunların militarizasyonunu önlemek ve karşılıklı olarak kabul edilebilir sonuçlar elde etmek için gerekli adımları atacağımızı söyleyebilirim. Türkiye’nin yasadışı sondaj yapmasına müsade edilemez” ifadelerini kullandı.

Nikos Dendias ile imzaladıkları anlaşmanın içeriği ile ilgili detaylı bilgi vermeyen Pompeo’nun yerine, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, “Yeni savunma işbirliği anlaşmasını imzaladık, ülkemizin stratejik işbirliği artıyor” dedi ve ekledi: “İlişkilerimizdeki yeni momentum tesadüf değil. Ülkemiz on yıl süren içe dönük olayın ardından geri döndü. Bölgemiz çatışma ve yasadışı davranışlardan muzdarip. Türkiye’nin Kıbrıs’taki MEB’de sondaj yapma niyetine atıfta bulunuyorum” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz