Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SOFYA’DA MEVLANA GECESİ

SOFYA’DA MEVLANA GECESİ

14
0

Bulgaristan’daki Türk toplumunun kültür ve geleneklerini araştıran Kültürel Etkileşim Derneği, başkent Sofya’nın “Tea House” kültür kulübünde, Mevlana Celaleddin Rumi’nin bıraktığı manevi mirasını anlatan bir gece düzenledi.

Sofya’da 2009 yılında kurulan ve üyelerinin çoğunluğunu Türk kökenli Bulgaristan vatandaşların oluşturduğu dernek, internet paylaşım ağları üzerinden organize ettiği gecede, Mevlana’nın şiirleri Türkçe, Bulgarca, Farsça ve İngilizce olarak okundu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Hayri Emin, AA’ya yaptığı açıklamada, Mevlana’nın zaman aşımına uğramayan, evrensel felsefi gücüne sahip en büyük tasavvufçulardan biri olarak sürekli anılmaya laik olduğunu söyledi.

Emin, “Mevlana’nın Allah aşkını konu alan şiirleri ve sözleri günümüzde hala önemini yitirmemiştir. Birçok ders kitabı ve bazı romanlara konu olan Mevlana, unutulmayacak bir geçmişe sahiptir. Zira kendisi Allah yolunda kalbini eritmiş, nefsini öldürmüş büyük bir tasavvufçudur” diye konuştu.

Ney müziği eşliğinde okunan Mevlana’nın şiirlerini dinlemek üzere salonu dolduranlar arasında Bulgaristan’da okuyan Türk öğrenciler, Bulgar kültür çevreleri temsilcileri ve Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği diplomatları da vardı.

Kültürel Etkileşim Derneği yetkilileri, din, dil ve etnik farklılığa bakılmaksızın insanlar arasında hoşgörü ve dostluğu pekiştiren benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz