Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SÖPA’DA MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SÖPA’DA MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19
0

2012 yılında kapatılarak fakülteye dönüştürülecek olan Selanik Özel Pedagoji Akademisi’nde (SÖPA) 25 Haziran Cuma günü mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene SÖPA müdürü Tasos Molohidis, okul yönetimi, öğrenci yakınları ve Trakya Siyasi İşler Bürosu Şefi Büyükelçi Alexis Alexandris katıldı.

 

Mezuniyet töreninde kısa bir konuşma düzenleyen Selanik Özel Pedagoji Akademisi Müdürü Tasos Molohidis, geçen yılın SÖPA’nın kapatılması ve azınlığın arzuları doğrultusunda yeni oluşumun kurulması ile ilgili yoğun bir yıl olduğunu belirterek, “Bir çok kamu yetkilisi araştırma ve inceleme zahmetine girmeksizin ve kendi önyargıları ile küçük parti çıkarlarını bir tarafa bırakmaksızın SÖPA ile ilgili küçük düşürücü beyanlarda bulunmuşlardır. Maalesef bu tür taktikler ülke genelinde herkes tarafından hoşnutsuzlukla karşılanmaktadır. Fakat faaliyetlerimizi destekleyen kamu yetkilileri de olmuştur. Bu kişiler azınlık eğitiminin geleceği ile ilgili endişelerimize kulak vermişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

Molohidis’in ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Trakya Siyasi İşler Bürosu Şefi Büyükelçi Alexis Alexandris ise yeni mezunlara mesleki hayatlarında başarılar dileyerek öğretmenler olarak kutsal bir görevi devraldıkların belirtti.

 

Alexandris, “Her zaman için amacımız azınlık okullarındaki müfredatın ve öğretmenlerin durumlarının nasıl ve ne şekilde iyileştirileceğine yönelik olmuştur. Tamamlanmış ve bütüncül eğitim son derece önemlidir. Bölgenin kalkınması eğitim ile sağlanacaktır. Bu yılın sekiz yeni mezunu olarak azınlığın eğitimine katkı sağlamaya hazır durumdasınız. Her zaman için memleketinizi, ailelerinizi ve görevinizi sevmeye devam edin” dedi.

Azınlıkça Online®

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz