Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SÖPA ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

SÖPA ÖĞRETMENLER DERNEĞİ’NİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

15
0

Rodop – Meriç (Evros) İlleri Selânik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği yeni Yönetim Kurulu üyeleri Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen nezaket ziyereti esnasında, Azınlık Eğitiminin geleceği ile ilgili konuların ele alındığı belirtiliyor.

Toplantıda, Azınlık Eğitiminin Yerel Yönetimlerle olan ilişkisi değerlendirilmiş, Bakanlıktan ayrılan bütçeden Azınlık ve çoğunluk okullarına ayrılan fonun dağılımından ve yetersizliğinden söz edilmiştir.

Dernekten gönderilen basın açıklamasında, “Öğretmenler Derneği Y.K. olarak, Azınlık Eğitimi ile ilgili konulara hassasiyetle yaklaşacağımızı ve çözümü yönünde Yerel Yönetimlerle diyalog çerçevesinde çalışarak Azınlık Eğitimine faydalı olacağımıza inanmaktayız.

 

Aynı gün, İskeçe İli Siriza partisi milletvekili sayın Hüseyin ZEYBEK’i makamında ziyaret ettik. Samimi bir ortamda gerçekleşen nezaket ziyareti esnasında, Siriza partisinin Azınlık Eğitimi ile ilgili hazırlık aşamasındaki çalışmaları gündeme gelmiş, bunun sonucunda Azınlık Sivil Toplum Örgütleri  ile değerlendirilmesi öngörülmüştür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz