Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SÖPA DERNEĞİ BAKEŞ’İ ZİYARET ETTİ

SÖPA DERNEĞİ BAKEŞ’İ ZİYARET ETTİ

11
0

Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’ne (BAKEŞ) nezaket ziyaretinde bulundu.

Mehmet Derdiman başkanlığındaki heyet, 5 Şubat Salı günü Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’ni ziyaret ederek, BAKEŞ yetkilileriyle görüştü.

BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, Asbaşkan Cafer Hafız Mehmet, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrulah ve BAKEŞ Araştırma Merkezi Koordinatörü İbrahim Trakyalı tarafından karşılan öğretmenler, iki kurum arasındaki işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

BAKEŞ Gümülcine bürosunda gerçekleşen görüşmede, azınlık eğitiminin sorunları ve iki kurum arasındaki işbirliği olanakları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, yönetim kuruluna seçilen üyeleri tebrik ederek, azınlık ilkokullarındaki Türkçe öğretmenlerinin üstlendikleri yükün ağır olduğunu, azınlık eğitimindeki olumsuzlukların eğitim kalitesine de yansıdığını belirterek, Türkçe müfredatı uygulayan öğretmenlere zor görevlerinde başarılar diledi. Kabza, azınlık eğitiminin iyileştirilmesine katkı sağlamak için kurulan BAKEŞ’in toplum yararına yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye hazır olduğunu ve öğretmenlerin azınlık eğitimin daha da iyileştirilmesi için atacakları adımları desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.

BAKEŞ’in azınlık eğitimi ve kültürü için çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Öğretmenler Derneği Başkanı Mehmet Derdiman ise, azınlık ilkokullarındaki Türkçe müfredatın en iyi bir şekilde uygulanabilmesi için ellerinden gelen bütün gayretleri sarfettiklerini söyledi.

Azınlık eğtiminin sorunlarla dolu olduğunu ifade eden Derdiman, azınlık eğitiminin yararına olabilecek her türlü faaliyet ve çalışmada BAKEŞ ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

İki kurum yöneticileri arasında yapılan görüşmede azınlık eğitimini ilgilendiren meselelerde her zaman fikir alışverişinde bulunmayı ve bazı alanlarda birlikte faaliyet yapma konusunda mutabakata vardıkları ifade edildi.

BAKEŞ yöneticileri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, BAKEŞ’in bastırtığı kitaplardan hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz