Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SOCAR, YUNAN DOĞALGAZ ŞİRKETİ DESFA’YI ALDI

SOCAR, YUNAN DOĞALGAZ ŞİRKETİ DESFA’YI ALDI

18
0

Yunanistan doğalgaz şirketi DEPA’nın dağıtım operatörü DESFA’nın Azerbaycan Devlet Petrol Şirketine (Socar) satışıyla ilgili anlaşma Atina’da imzalandı. Anlaşmayla, 400 milyon euro karşılığında DESFA’nın hisselerinin yüzde 66’lık bölümü Socar’a devredildi.

Yunanistan Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis’in de hazır bulunduğu törende anlaşma, Yunanistan adına Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAİPED) ve Yunanistan Petrolleri (Hellenic Petreleum) temsilcileriyle Socar Başkanı Rövnag Abdullayev tarafından imzalandı.Taraflar arasında ayrıca, DESFA’nın hisselerinin Socar’a devredilmesinin ardından şirketin yeni oluşturulacak yönetim kuruluyla ilgili anlaşma imzalandığı öğrenildi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için ulusal ve Avrupa düzeyinde onaylanması gerekiyor. Socar’ın satın aldığı hisselerin yüzde 31’i TAİPED’ye, yüzde 35’i ise Yunanistan Petrolleri’ne aitti.

DESFA’nın satışıyla ilgili anlaşmanın daha önce Bakü’de imzalanması kararlaştırılmış ancak Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın uçağında meydana gelen arıza yüzünden Azerbaycan’a gidememesi nedeniyle imza töreni iptal edilmişti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz