Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSMAİL KILIÇARSLAN 15 TEMMUZ’U GÜMÜLCİNE’DE ANLATTI

İSMAİL KILIÇARSLAN 15 TEMMUZ’U GÜMÜLCİNE’DE ANLATTI

23
0

İsmail Kılıçarslan Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimini Gümülcine’de anlattı.

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) tarafından organize edilen “İslam Medeniyeti Ne Değildir” konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılan Türkiye’den Yeni Şafak gazetesi köşe yazarlarından İsmail Kılıçarslan Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimini Gümülcine’de anlattı.

BİHLİMDER Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Osman Şahin, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Celal Bayar Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kasap’ın yanı sıra din görevlileri, İmam Hatip Lisesi Mezunu erkekler ve dernek üyesi bayanlar katıldı.

BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet yaptığı selamlama konuşmasında konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğe katılan Muavin Konsolos Osman Şahin de yaptığı selamlama konuşmasında, son döneme BİHLİMDER tarafından düzenlenen bu tür etkinliklere alıştıklarını dile getirdi ve yöneticilere teşekkür etti. Muavin Konsolos Şahin katılımcılara, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın selam ve saygılarını iletti.

Konuşma sırası İsmail Kılıçarslan’a geldi. Kılıçarslan, “İslam Medeniyeti ne değildir?” konulu konferansta konuşmasına Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı saldırı ve darbe girişiminde o gece bizzat yaşadıklarını anlatarak başladı. Darbe girişiminin ilk dakikalarında, yaklaşık kırk kişilik yakın arkadaşının dahil olduğu bir yazışma grubunda Başbakan Danışmanı Mustafa Şen’in “Reis hayatta herkes sokağa” cümlesini görünce kendisinin de arkadaşlarıyla birlikte derhal köprüye gittiğini dile getirdi. Sonrasında zaten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka “Sokağa çıkın” çağrısına kendisinin de uyarak çıktığını dile getirdi.

Kılıçarslan, “15 Temmuz bir emperyalist girişimidir ve Türk milleti bunu gavura kılıç çekme refleksi ile durdurmuştur” görüşlerine yer verdi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6374st

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz