Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSMAİL HÜSE MUSTAFA: “TÜTÜNCÜLER HÜKÜMETTEN SADAKA İSTEMİYOR, HAKKINI İSTİYOR”

İSMAİL HÜSE MUSTAFA: “TÜTÜNCÜLER HÜKÜMETTEN SADAKA İSTEMİYOR, HAKKINI İSTİYOR”

23
0

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis Üyesi ve Kozlukebir Belediye Başkan adayı İsmail Hüse Mustafa, “tütüncüler hükümetten sadaka istemiyor, hakkını istiyor diyerek tütün üreticilerine destek çıktı.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclis Üyesi ve Kozlukebir Belediye Başkan adayı İsmail Hüse Mustafa, “tütüncüler hükümetten sadaka istemiyor, hakkını istiyor diyerek tütün üreticilerine destek çıktı. İsmail Hüse Mustafa BİRLİK Gazetesi’ne konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

“Öncelikle şunu söyleyeyim, tütüncülerimiz çok zor durumda, önümüzdeki yıl tarlaya çıkamayacak olanlar var. Hükümet ve yetkili Bakan bu ciddi durumu göz önünde bulundursun ve ona göre hareket etsin. Tütüncülerimizin sadakaya ihtiyaçları yok, haklarını istiyorlar hepsi bu. Bakanlığın verdiği dönümde 100 euro çerez parası, insanlarla alay etmesinler, hakkı olanı versinler.

Vergileri insanlarımızdan alırken iyi, ama vermeye gelince adil davranmıyor hükümet. Bunu ben bir bölge siyasetçisi olarak asla kabul etmiyorum ve her zaman tütüncüleri desteklemek için onların yanında olduğumu kendilerine belirtmek istiyorum. Gerekirse yollara beraber ineceğiz, bu böyle gitmez, bölge fakirleşiyor, insanlar köyleri boşaltıyor. Buradan sesleniyorum, hükümet bir an önce bu yanlıştan dönsün ve çaresiz olan tütün üreticisinin hakkını versin. Zarar ortada ve biliniyor, bu zararın karşılanması için en azından dönümüne 250 euro vermelidir, ki insanlar borçlarını ödesin ve yeni tütün ekim zamanında tarlaya çıkabilsin. Benim söyleyeceğim bu kadar. Vermezse mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz