Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’NİN SAKARKAYA VE İNHANLI KÖYLERİNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSKEÇE’NİN SAKARKAYA VE İNHANLI KÖYLERİNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

17
0

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde İskeçe Müftülüğü 27 Nisan Cuma akşamı Sakarkaya Camii avlusunda çok sayıda halkın katılımıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte ayrıca 20 yetişkin bayanın yeni öğrenip tamamladıkları Kur’an hatimlerinin de duaları yapıldı ve Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren Sakarkaya Kur’an Kursu hocası Abdurrahman Çolak’ın hazırladığı sertifikalar Kur’an hatmini yapan bayanlara Müftü Yardımcısı Fatma İmam tarafından takdim edildi.

Etkinliğin ardından Yaka İmamları tarafından Anavatan T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç’ın onuruna yemek ikramı yapıldı.

28 Nisan Cumartesi akşamı İskeçe Müftülüğü Ova bölgesinde İnhanlı’da da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Burada da çok coşkulu geçen Peygamberimizi anma etkinliğimize çok sayıda cemaatimiz iştirak etti.

Gerek Sakarkaya gerek İnhanlı etkinliğinde çok sayıda halkın katılımı yanı sıra T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç ve Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk, Gürler Gürsoy, Ufuk Gözaydın, Bağımsız Milletvekili Çetin Mandacı, Bölge Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, DEP Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve temsilcileri, Yüksek Tahslliler Derneği Başkanı Erkan Ruşen, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Muzaffer Salihoğlu Ortaokul –Lisesi Sahibi Rıza Kırlıdökme ve Milletvekili Adayları da yer aldı.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete her iki etkinlikte de yaptığı selamlama konuşmasında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Müftü Mete, konuşmasında ayrıca Hz. Muhammed’i anlamak ve onu anlatmak noktasında üzerimize düşen görevlerden bahsetti. Müftümüz Ahmet Mete 6 Mayıs’ta yapılacak erken genel seçimlerine de değinerek kısaca şu mesajı verdi:

“Öncelikle seçimler memleketimiz için hayırlı olsun.  Hepimiz sandığa gidelim. Katılımı sağlayalım. Oyumuzu kendi içimizden olan Türk adaylarına verelim. Bizden olan bütün adaylar bizim için çok önemli ve değerlidir. Yunanistan parlamentosunda temsil edilmemiz için birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekir.”

Her iki etkinlikte; Türkiye’den gelen kura hafız Hızır Özkök’ün verdiği muhteşem Kur’an ziyafeti katılımcıları coşturdu. Yine Yaka İmamları İlâhi Korosu ve Yaka Kur’an Kursları Çocuk İlâhi Korosu Sakarkaya’da, İskeçe Müftülüğü İlâhi Korosu da İnhanlı’da seslendirdikleri birbirinden güzel ilâhilerle beğeni topladılar. Etkinliklerde ayrıca İskeçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan vaizlerden Sakarkaya’da; Cavit Karabıyıklı, Feyzullah Hasankâhya ve Mustafa Kamu, İnhanlı’da; Sunay Uzun ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu hazırladıkları Peygamberimizi anlatan kısa birer sunum yaptılar.

İnhanlı’daki etkinliğin sonunda da, İnhanlı gençliği T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç’ın onuruna yemek ikram ettiler.

Gerek Sakarkaya gerek İnhanlı etkinliklerinde katılımcılara Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in simgesi olan gül dağıtıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz